0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Konjakkinen Suklaakakku

Pyöräytin Teille tämän suklaakakun. Kakun, joka on ehkä just nyt siellä kiellettyjen listalla, mutta sitten niihin tuleviin herkkupäiviin. Tämä on jälleen löytö reseptivihostani, enkä muista mitenkään sen alkuperää. Voita, kermaa, sokeria ja suklaata siitä ei ainakaan puutu.

Tarjoilin kakkua jouluna ja siitä lähes tapeltiin, on syntisen herkullista!

Konjakkinen Suklaakakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 levy suklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta

kostutus

  • 3/4 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl konjakkia

kuorrutus

  • 3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl kaakaojauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/4 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.55 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. 
Valmista kostute – kuumenna vesi ja sokeri, sekoita joukkoon konjakki.
Kostuta kakku.

Anna kakun vetäytyä päivän tai pari.

Valmista kuorrute. Sulata voi kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri.
Valuta kuorrute hitaasti kakun päälle ja koristele heti.
Anna jähmettyä.

Leikkaa terävällä veitsellä valmiit annospalat, jotta jokaiselle riittää.

Ihanaa Joulun odotusta!

Temppelin Emäntä