Sadepäivänä on mukava puuhata keittiössä. Sain juuri setäni kasvimaalta raparpereja ja kaivoin vanhan reseptivihkoni esiin. Muistelin siellä olevan herkullisen Raparperikakun ohjeen.
Ja niinpäs olikin!
Tässä kymmeniä vuosia vanha, jostain aikanaan bongaamani ohje. Alunperin siihen kuuluu mukaan pari omenaa, mutta mä hifistelin nyt pakastimesta löytyneillä banaanin paloilla.
(Kannattaa muuten mustuneet banaanit paloitella ja laittaa pakastimeen. Niitä on sitten näppärä lisätä leivonnaisiin tai smoothien joukkoon.)
Tarjoa keikauskakku kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Raparperi-keikauskakku
Vuokaan
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 5 dl raparperia paloina
- 2 omenaa tai 1 banaani paloina
Taikina
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
- vaniljakastiketta, jäätelöä tai kermavaahtoa
- sitruunamelissan lehtiä
1. Mittaa n. 22 cm halkaisijaltaan olevaan, tasapohjaiseen vuokaan voi ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 3 minuuttia. Sekoita sulanut sokeri ja voi tasaiseksi. Ripottele vuokaan raparperipalat ja mielesi mukaan, joko omena- tai banaanin paloja.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan, vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperiseoksen päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.
3. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Pohjapuolesta tulee siis yläpuoli. Siitä nimi keikauskakku.
Herkkuhetkiä!
♥