0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Bamburätti heilumaan!

Yhteistyössä Ekokosmetologi Karoliina K. kanssa.
 
Ihana kevät ja ihana aurinko! Alkaa jälleen siivoushulluus. Ikkunoista sohvanpäällisiin, kevätaurinko paljastaa kaiken talven pimeydessä muhineen. Joo, tiedän, vähän pöhköä puuhaa, mutta minkäs teet. Tätä intoa ei yhtään lannistanut se, että sain mahtavia ekologisia puhdistusaineita kokeiluun.
Olin jo pitkään pohtinut, mitä kaikkea paljon käyttämäni pesuaineet mahtavat saada ihmiskehossa aikaan. Paljonko ihon ja hengityksen kautta kertyy elimistöön… ja nyt sain kokeeksi nämä, juuri ajatuksissani olleet luonnonmukaiset puhdistusaineet, mahtavaa.
 

 
Testissä Kulkurin Kartanon Kaunis– tuotemerkin pyykkietikka, imurointipuuteri, siivoussuihke, saniteettisuihke, sitrus keittiösaippua, Lilly´s Eco Clean lattianpesuaine, sekä mahtavat Kiertin bamboo siivousliinat.
 
Kulkurin kartanon sivuilta kaappasin vielä tämän ilahduttavan tiedon:
Tuotteemme ovat luonnontuotteita. Joukossa on myös joitakin luomutuotteita. Käytämme säilöntäaineita vain sellaisissa tuotteissa, joissa se on lakisääteistä, kuten vettä sisältävissä nestesaippuoissa. Valitsemme raaka-aineemme huolella ja valmistamme tuotteemme käsin saippuakeittiössämme Luvialla. Raaka-aineillamme tai tuotteillamme ei ole tehty eläinkokeita.
Johtoajatuksemme on tuottaa eettisiä ja ekologisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja kauniita katsella. Kaikki tuotteet ovat suomalaisia ja käsintehtyjä.

 
 

Rätti lähti heti heilumaan!

 
 

 
Eikä olekaan mikä tahansa rätti. Itse asiassa löytyi kiva siivousliinalajitelma, sekä tiskirätti. Kiertin kestävä ja pestävä rätti on kotimaista bambujoustofroteeta. Kaksinkertaista kangasta oleva rätti on erittäin imukykyinen. Rätin voi pestä 60 asteessa, ja se kestää pesuja lähes loputtomasti. Bambuinen tiskirätti ei ala helposti tuoksumaan tunkkaiselle. Joka lähtöön omansa, hygieenistä!
 

 


 

 
Kylppäri ja vessat saivat kyytiä Piparminttu Saniteettisuihkeesta. Siivoussuihke on hellävarainen, kasviperäinen ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Se ei sisällä fosfaattia eikä zeoliittiä. Hajoaa 100% luontoon. Luonnollinen tuote joka ei sisällä keinotekoisia väri- eikä säilöntäaineita. Tuoksunsa tuote saa piparmintun eteerisestä öljystä. Suihkaus ja pyyhintä kostealla bamburätillä. Ihana piparmintun tuoksu ja tehokas!
 

 
Keittiössä käytin Piparminttu Siivoussuihketta. Kaikkiin pintoihin suihkaus ja pyyhintä kostealla bamburätillä. Lähti tehokkaasti ruoka- ja rasvatahrat.
 
 

 
Sitten kaivoin imurin esiin. Ripottelin ensin hiukan imurin pölypussiin Cotton Imurointipuuteria ja kun sitten imuroin ympäri huushollia, leijaili ihana tuoksu kaikkialle. Imurointipuuteri tuoksui miedosti ja jäi ilostuttamaan myöhempiäkin imurointikertoja sinne pölypussiin. Ei tuoksu enää tunkkaiselta imurikaan. Ja tietty, menin jälleen asioiden edelle, vasta ekan käytön jälkeen luin tän ohjeen:
Ripottele imurointipuuteria sisutustekstiilille, esim.matot, kangassohva jne. Anna vaikuttaa ainakin 20 minuuttia tai yön yli ja imuroi puuteri pois. Raikastaa tekstiilit ja pölynimurin. Tuoksu säilyy pölynimurissa useita imurointikertoja. Voit raikastaa samaan tapaan myös jalkineet ja kissojen ja koirien makuualustat.
Huippuhyvä tuote kyllä, sopii meidän koiraperheeseen. Tuoksu on oikeasti ihanan mieto.
 


 
Lattiat pesin Lilly´s Eco Clean lattianpesuaineella. Loraus lattianpesuveden sekaan. Tuntui todella tehokkaalta ja tuoksui ihanasti appelsiinilta. Tuoksuttajana onkin appelsiininkukkaa. Ihana tuoksu ja lattiat kiiltää. ♥
 

 
Pyykkipäivänä testasin sitten paljon puhuttua pyykkietikkaa. Pyykkietikkahan korvaa huuhteluaineen. Yleensä käytän huuhteluainetta vain sähköistyviin tekstiileihin ja liinavaatteisiin. Nyt pesin pyyhkeet käyttäen Meri Pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Ensin kammoksuin etikan tuoksua, joka leijaili pesutuvastani…mutta, onneksi etikan tuoksu haihtui puhtaasta pyykistä ja niistä tuli ihanan pehmeitä. Toimii todella. Käy muuten myös siivoukseenkin.
 

Tuulahdus raikkautta ja puhtautta mereltä.

 
1-3 ruokalusikallista pyykinpesukoneen huuhteluaielokeroon. Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista. Samalla neutraloi pesuainejäämiä, sekä tekstiileistä että pyykinpesukoneesta. Urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen.
 

 
Tahranpoistoon kokeilin tätä mahtavaa Sitrus Keittiösaippuaa, jolla olisin voinut ikkunatkin pestä, mutta ne meni jo perinteisesti Fairylla.. mutta, rasvatahra paidasta lähti, toimii kuten sappisaippuakin. Eli, ensin kastelin tahrakohtaa vedellä, hieroin sitrussaippualla. Annoin vaikuttaa hetken ja pesin normaalisti pesukoneessa. Tahra poissa, kätevää.
Suomalainen Sitrus Keittiösaippua on saanut tehonsa ja tuoksunsa sitruunan, limen ja greipin eteerisistä öljyistä, jotka raikkaan tuoksun lisäksi antavat saippualle rutkasti puhdistustehoa. Voit muuten Siivota saippualla kaikki kodin kovat pinnat: uuni, ikkunat, puupinnat, kivipinnat, keraaminen liesi, peilit jne. Eteeriset öljyt hoitavat samalla käsiesi ihoa. Sitrus keittiösaippua on käsintehty, ekologinen luonnontuote.
 

Oih! Jälleen tää ihana tunne kun koti on siisti, ikkunat ja pyykit pesty.

 
 


 

 
 
 

Hyvä omatunto, luonto ja keho kiittää.

 

 

 
 
Ekokauneushoitola Karoliina K. sivulle pääset tästä.
 
 
Lue myös:
Siivoushullun Kevät!
Luonnomukaista aurinkosuojaa
Ihanaa iholle!
 
 
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!