0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Coconut Bowls – tarina kookoskulhoista.

 
 

Jake McKeon, mies ja tarina Coconut Bowls – Kookoskulhojen takana.

 
”Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, miksei kukaan ollut ajatellut tätä aiemmin?
Vuonna 2015 Balilla, kysyin itseltäni tämän saman kysymyksen, kun törmäsin kookospähkinänkuorikäsitöihin paikallisilla markkinoilla. Huomasin, että paikalliset käsityöläiset veistivät ja maalasivat kookospähkinänkuoria ja myivät niitä matkailijoille matkamuistoina.
Epäilin, voisiko näin kauniista kuorista syödä ruokaa, ja mietin mistä voisin niitä etsiä. En ollut koskaan aikaisemmin ajatellutkaan, mitä kookospähkinänkuorille tapahtuu, kun hedelmäliha sen sisältä on poistettu.
 

 
Tutkittuani asiaa, huomasin että miljardeja kuoria menee hukkaan vuosittain. Kukoistavan kookosteollisuuden jälkituotteena, kookoksenkuoret on perinteisesti poltettu tai heitetty kaatopaikoille. Ajattelin, että onpa mielenkiintoista, että nämä kuoret, jotka ovat muodoltaan täydelliset käytettäväksi kulhoiksi, nähtiin jätteenä.
Paikallinen käsityöläinen kertoikin minulle, että kookospähkinänkuoria on käytetty kulhoina Balin kylissä, jo satoja vuosia. En ollut koskaan nähnyt tällaisia kulhoja kotona Australiassa ja ajattelin, että ehkä ihmiset haluaisivat tällaisia.
Pyysin uutta ystävääni valmistamaan minulle muutamia kulhoja ja pakkasin niin monta kulhoa kuin pystyin matkatavaroihini ja palasin Australiaan. Ajatus karanteenista ja tulleista ei ollut tullut mieleenikään, ennen kuin minut pysäytettiin surffilautani ja matkalaukuni kanssa tullissa. Laukkuni oli täynnä näitä outoja, mutta ihanannäköisiä kulhoja. Onnekseni, kuori oli hiottu ja kulhot käsitelty (alun perin mehiläisvahalla, nyt luomukookosöljyllä, niiden hedelmälihasta), ja sain ne läpi ilman kysymyksiä.
 

Muutaman Instagrampostauksen jälkeen, ihmiset ympäri maailmaa alkoivat kysyä, voisivatko he ostaa kulhoja.

 
Ensimmäisen myydyn kulhon jälkeen, tammikuussa 2016, myymme nyt yli 10 000 hylättyä kookospähkinän kuorta kuukausittain. Hankimme ne kookosviljelijöiltä, jotka olivat aiemmin käyttäneet huomattavia summia rahaa ja resursseja jäteprosessiin. Kuljetamme kookospähkinänkuoret eettisiin työpajoihin Vietnamiin ja Indonesiaan, jossa työllistämme paikallisia käsityöläisiä Reilun Kaupan – standardien mukaan. Tiimimme leikkaa, hioo ja kiillottaa kookoskuoret kauniiksi kookoskulhoiksi, jotka ovat elintarvikkeille turvallisia, uudelleenkäytettäviä ja saattavat kestää jopa eliniän. Mielestämme Kookoskulhomme ovat täydellinen, ympäristöystävällinen lisä, jokaiseen keittiöön.
 

 
Jokainen kookoskulho on uniikki, oman muodon, koon ja pintansa kautta. Kookoskulhot ovat yksi miljardeista, aivan kuten sinäkin. Kenelläkään maailmassa ei ole samanlaista kookoskulhoa kuin sinulla. Aika siistiä, eikö?”
– Jake McKeon, Coconut Bowls –
 
 

 
Matka roskasta keittiöösi.
 
Kookospähkinöitä kerätään maailmalla miljardeja vuosittain. Pähkinöitä kerätään kookosöljyn, sekä kookosveden valmistukseen, jolloin 99 % niiden kuorista päätyy jätteeksi, jota hävitetään polttamalla. Kookospähkinöiden kuorten polttaminen vapauttaa hiilidioksidia ja metaania ilmakehään, ja on näin erittäin haitallista ympäristölle. Kookoskuorien kierrättäminen kauniiksi kulhoiksi onkin kekseliästä ja ympäristöystävällistä luonnonvarojen uusiokäyttöä.
 

Jokainen kookoskulho on käsin valmistettu, uniikki muodoiltaan, väriltään ja pinnaltaan. Kulho on yksi miljoonista, aivan kuten sinäkin. ♥

 
Kookospähkinät leikataan, puhdistetaan, hiotaan ja lopuksi kiillotetaan kookosöljyllä, jonka jälkeen ne ovat valmiita ruokailuun. Coconut Bowls Original on sileäksi hiottu, Coconut Bowls Natural on rouheampi, luonnollisemman tuntuinen, hiomaton kulho. Valitse kummalla käsittelyllä kulhosi haluat.

Huolla kookoskulhojasi huuhtelemalla ne lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella heti ruokailun jälkeen. Kulhoille on hyvä antaa kookosöljykäsittely aina 10 käyttökerran jälkeen.
Koookoskulhot ovat pitkäikäisiä, kun noudatat hoito-ohjeita. Kulhot on tarkoitettu lämpimälle ja viileälle ruualle – ei tulikuumalle. Ei saa käyttää mikrossa, uunissa, astianpesukoneessa tai pakastimessa. Coconut Bowls – kookoskulho on 100% luonnontuote.
Valikoimasta löytyy myös Coconut Bowls – Lusikka, Ebenpuusta. Täydellinen pari Kookoskulhollesi.
 

Kunnioita luontoa, tuo tropiikki keittiöösi.

 

 

 
 

Tilaa omat kulhosi TEMPPELIN EMÄNTÄ Puodista – astu sisään tästä.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!