No nyt kyllä löytyi mahtava ohje! Omenahillo ilman sokeria – voiko olla? No, voi. Ja vielä helppoakin helpommin!
Sokeriton Omenahillo
- omenoita
Omenoista siemenkota pois, paloittelu, kuorineen uunivuokaan ja 150 asteiseen uuniin. Omenat kypsyvät hiljalleen ja karamellisoituvat uunissa, siksi hillosta tulee makeaa ilman mitään makeutusta. 1 1/2 – 2 tunnin kuluttua omenat ulos uunista ja blenderiin tai sitten soseutat sauvasekoittimella. Valmis.
(Voit tietysti halutessasi ripotella omenoille sokeria ja kanelia ennen kuin laitat ne uuniin, mutta minä en laittanut. Mutta, lisäsin blenderiin tilkan vettä, koska mun omenat oli niin kuivaa, jauhoista lajiketta.)
Annostelin osan hillosta, tai oikeammin soseesta, lasipurkkiin jääkaappiin ja loput pakastin pikkupusseissa, jotta voin myöhemminkin käyttää tätä herkkua ruuanlaitossa, kakuissa ja siinä puurossa tiettykin.
Rakastan kaurapuuroa, rakastan omenoita, rakastan kanelia.
Nyt voin aamuisin syödä näitä kaikkia yhdessä, nam!
Siksikin olen myös niin onnellinen tästä ohjeesta, koska yritän vältellä sokeria ja olen myöskin tullut nyt vanhemmiten allergiseksi raa’alle omenalle. Kumma kyllä, kypsytettynä omena ei aiheuta mulle mitään oireita. Onneksi, koska rakastan omenapiirakka ja omenahilloa. ♥
Nyt omenoita hankkimaan!