1

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Keinuimme Ääniaalloilla sanomalehteen

 
Sain ilokseni Turun Sanomien toimittajan vierailulle. Toimittaja halusi tutustua Äänimaljarentoutukseen ja kirjoittikin maljoista ja minusta kivan jutun. Ohessa otteita artikkelista, joka julkaistiin 11.1.2019 Turun Sanomissa.
 

Elämäntapamuutos johdatti Anette Huilan hyvinvoinnin maailmaan. Entinen oravanpyöräläinen johdattaa nyt muita ihmisiä terveisiin elämäntapoihin ja rentoon oloon.

 
“– En helposti hurahda mihinkään, ja ennakkoon ajattelin, että äänimaljarentoutus on jotenkin uskonnollista tai huuhaata. Mutta se tuntuu uskomattoman ihanalta, kun kroppa värisee ääniaallokossa, Pirjo Simolin kertoo. Simolin on harrastanut joogaa ja äänimaljarentoutusta kuluneen syksyn aikana hyvinvointivalmentaja Anette Huilan ohjauksessa. Simolin kokee löytäneensä joogan ja äänimaljarentoutuksen avulla itsestään hitaan puolen. Hän on oppinut rauhoittumaan, ja huomannut sen tuomat edut arjessaan.
Kerran Simolin tuli tunnin jälkeen Huilan juttusille pohtien, kehtaako kysyä tunnilla kokemastaan asiasta.
– Olin päässyt syvään rentoutuksen tilaan ja aloin nähdä ikään kuin revontulia, jotka liikkuivat musiikin tahdissa. Huikean kirkkaita, kauniita värejä. Liilaa, vihreää, sähkönsinistä, kellertävää.
– Moni kokee värähtelyn väreinä, mutta en puhu siitä tunneilla etukäteen, koska en halua luoda ihmisille mitään mystisiä ennakkoasenteita, Huila kertoo.Ennakkoluulojen hälventämiseksi hän kertoo mieluummin vain ääniaaltojen fysiologisista vaikutuksista.
– Jos on ollut hereillä fysiikan tunnilla, muistaa, että ääniaallot kulkevat ilmassa, parhaiten nesteessä, ja väreilyn kautta ne myös vaikuttavat kehossamme, Huila kertoo.
Toisinaan Huila saattaa havainnollistaa ääniaaltojen kulkua niin, että hän laittaa vettä maljaan; kun hän lyö maljaa, vesi alkaa väreillä, ja kun hän tekee pyörivää liikettä maljan pintaa pitkin, vesi alkaa kuplia aivan kuin se kiehuisi.
Huilalla on tapana soittaa äänimaljoja joogatuntien alku- ja loppurentoutusten aikana. Lisäksi hän antaa yksilöllisiä 45-minuutin mittaisia äänimaljahoitoja, joissa äänimaljoja soitetaan kehon päällä. Kun maljat ovat kiinni kehossa, ääniaaltojen väreily tuntuu vielä voimakkaampana.
– Hoito on yksinkertaisesti tarkoitettu kehon ja mielen rentoutukseen, mutta tällä voidaan hoitaa kiputilojakin. Periaatteessa kyse on samasta asiasta, kun hieroja hieroo sormilla, tässä hieronta tapahtuu äänen värähtelyn avulla. Onhan niitä värähteleviä sänkyjä ja kaikkea, tässä värähtely vain syntyy ikiaikaisten maljojen ja niistä lähtevien ääniaaltojen avulla.
Huila kertoo, että moni uskoo värähtelyn tehoon vasta, kun itse kokee sen.
– Esimerkiksi 45-minuutin äänimaljarentoutuksessa voi päästä syvään rentoutuksen tilaan, joka vastaa kolmen tunnin syvää unta. ”
 

 
” Kuluneen syksyn aikana myös Anne-Mari Haavisto aloitti jooga- ja äänimaljarentoutuksen Huilan tunneilla. Hän kertoo huomanneensa sen vaikutukset arjessa nopeasti.
– Toimin luottamusmiehenä ja stressaavia tilanteita tulee koko ajan. Olen huomannut, että siedän stressiä nykyään paljon paremmin kuin ennen, Haavisto kertoo
– Rauhoittuminen kehittää itsevarmuutta. Vaikka maailma kaatuu ympärillä, tietää, että tässä ei ole mitään hätää ja elämä jatkuu. Huila pohtii.
Hän itse on päätynyt hyvinvointivalmentajaksi yhdenlaisen maailman kaatumisen kautta. Tiivistahtinen työrumba ja oravanpyörä pysähtyivät yllättäen vuonna 2012, kun Huila joutui sairaalaan vatsaoireiden vuoksi. Siihen saakka hän oli työskennellyt kaupan alalla esimies- ja johtajatehtävissä.
– Tykkäsin työstäni niin paljon, että vedin itseni pahasti piippuun. Sairaalaan joutuminen pysäytti. Diagnoosini oli crohnin tauti. Tuntuu, että olen saanut toisen mahdollisuuden.
– Musiikki on minulle hyvin tärkeää, ja äänimaljat tuntuivat heti omalta jutulta, Turussa äänimaljarentouttajaksi kouluttautunut Huila kertoo. ”
 

Maljoja soitetaan puusta ja nahasta valmistetuilla kapuloilla ja nuijilla. Maljat soivat eri päivinä eri tavoin, esimerkiksi lämpötilan vaihtelut vaikuttavat metallin sointiin.

 
” Äänimaljaperinne on kulkeutunut länsimaihin Tiibetistä, jossa maljat ovat olleet lähinnä hengellisessä käytössä.
– Perimätiedon mukaan tiibetiläiset munkit eivät kuitenkaan koskaan ole kokonaan paljastaneet maljojen merkitystä länsimaalaisille. Tietyissä piireissä näihin liittyy enemmänkin hengellisiä piirteitä, joihin en itse ole kokenut tarvetta perehtyä kovin syvällisesti. Huilan käyttämät äänimaljat on valmistettu käsityönä Tiibetissä. Ne on tehty takomalla seitsemästä eri metallilajista. Koosta ja metallilajien suhteesta riippuen maljat ovat eri painoisia. Osassa on koristelua. Maljoja soitetaan puusta ja nahasta valmistetuilla kapuloilla ja nuijilla. Äänimaljoja ei välttämättä tarvitse olla tiettyä määrää, mutta seitsemän maljan satsi on linjassa intialaiseen lääkintään perustuvan chakrateorian kanssa.
– Rentouttavan vaikutuksen aikaansaamiseksi, äänimaljoihin ei kuitenkaan tarvitse liittää mitään hengellisiä uskomuksia, Huila painottaa. ”
 

 
Anette Huila

  • Ikä: 46.
  • Syntynyt Turussa.
  • Asuu Kaarinassa.
  • Perheeseen kuuluu mies ja kaksi aikuista lasta sekä mäyräkoira.
  • Työskenteli parikymmentä vuotta kosmetiikkakaupan alalla.
  • Kovan työtahdin seurauksena sairastui 2012.
  • Vaihtoi alaa ja kouluttautui personal traineriksi, joogaohjaajaksi ja äänimaljarentouttajaksi.
  • Joogannut kymmenisen vuotta.
  • Vetänyt joogaa ja äänimaljarentoutusta viime syyskuusta lähtien Turussa Tanssistudio Flaman tiloissa, sekä nyt myös Villa Järvelässä Littoistenjärven rannalla.
  • Kirjoittaa Temppelin Emäntä-nimistä blogia, josta tuli myös syyskuussa perustetun hyvinvointiyrityksen nimi.

Lähde: Annina Karhu, Turun Sanomat 11.1.2019
 
 

Tervetuloa tutustumaan tunneilleni tai yksilöhoitoon. Liikun myös tilauksesta, jos kiva porukka ja paikka löytyy.

 

 

 
 
Tästä pääset varaamaan paikkasi tunneilleni.
Tästä löydät yhteystietoni.
 
 
 

Temppelin Emäntä