Tässä yksi lemppareistani, joka valmistuu samaan aikaan kun riisi kypsyy. Pikaruokaa siis. Kookosöljyn tilalla voit käyttää oliiviöljyä ja kookosmaidon tilalla kanalientä, jos kookoksen maku mietityttää. Kookos maistuu kyllä ruuassa ihan eriltä kuin ehkä mielikuvissa, siksi suosittelen kokeilemaan. Kookosmaito antaa ruualle kermamaisen tunnun, ollen kuitenkin se terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto.
Maistuvaa ruokaa 15-30 minuutissa. Teen aina reilun määrän, niin on seuraavan päivän ruoka vieläkin pikaisempaa.
Teen itse ruuat, jotta tiedän mitä syön. Yksinkertaiset, nopeat ja helpot reseptit on mun juttu, ei turhia kikkailuja. Käytän aina tuoreita yrttejä, kasviksia ja marjoja jos mahdollista, mutta pakastetut ja kuivatutkin käy, tosin silloin maku ei ole ihan yhtä freesi.
Kookoskanaa
sipuli
valkosipulin kynsi
paketti kanaa (puhdasta, ilman marinaadeja)
kookosöljyä
kookosmaitoa
Knorr kanafondiannos
tuoretta korianteria
suolaa, pippuria, paprikaa, currya, chilia maun mukaan
Kuullota kookosöljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli, lisää kana. Anna kanojen ruskistua ja lisää suola, pippuria, currya ja chilia maun mukaan. Hetken kuluttua lisää kookosmaito, kanafondiannos, silputtua korianteria. Kiehuta hiljalleen 5-10 minuttia. Nauti kasvisten ja/tai maukkaan riisin kanssa.
hifistelyä
Makua täydentämään voit lisätä vielä tuoretta sitruunaruohoa, pari *kaffirlimen lehteä (erittäin tärkeä maun antaja) ja vaikka punaista **currytahnaa.
*) myydään kuivattuna maustehyllyssä
**) myydään lasipurkissa maustehyllyssä, jossa myös pestot
Maukkaita hetkiä, itsetehdyn ruuan parissa.
♥