Joululaulut soimaan – taas on aika joulupuuhien! Tällä yli 100-vuotiaalla, edesmenneen Isomummun reseptillä, tulee maailman parhaat joulupiparit. Niin maistuvat, ettei niihin sokerikuorrutteita tarvita, eikä kuulukaan. Ja mikä tuoksu torpassa leijaileekaan..
Nyt jaan aarteeni teille, olkaapa hyvät.
Ruskeat Piparit
- 2dl siirappia
- 3dl sokeria
- 2tl jauhettua neilikkaa
- 2tl jauhettua inkivääriä
- 2tl jauhettua kanelia
- 2tl jauhettua kardemummaa
Ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa hetki, sekoittaen.
- 375g voita
Lisää voi kuumaan maustekeitokseen ja anna jäähtyä.
- 2 pientä munaa
- 0,35 dl kermaa (1/4 osa kahvikuppia*)
- 1rkl soodaa
- 12,5 dl vehnäjauhoja (750g*)
- 1,43 dl perunajauhoja (100g*)
Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, kerma, jauhot ja sooda (sooda sekoitettuna jauhoihin). Anna taikinan tekeytyä viileässä ainakin seuraavaan päivään.
Varo yöllisiä piparitaikinavarkaita, taikina on koukuttavan herkullista!
Kauli ja muotoile mahdollisimman ohuita pipareita ja paista 200 asteessa. Vinkki; kauli taikinaa kylmänä, sisältää niin paljon rasvaa että hajoaa helposti. Siksipä ovatkin suussasulavia.
*) alkuperäisen reseptin mittayksikkö
Joulunodotus on parasta aikaa, pieniä puuhasteluja ja tunnelmaa – omaan tahtiin ja tyyliin, muista nauttia kaikista hetkistä.
Makoisaa Joulunodotusta!