0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Saariston Hengähdys – viikonloppuretriitti Villa Wolaxissa, Kuusistossa

Nautimme saariston rauhasta, hengitämme saariston raitista ilmaa, Joogaamme lempeää Hathajoogaa, rentoudumme Äänimaljojen äärellä, syömme hyvin, ulkoilemme, saunomme, kylvemme ja uimme.

Irrottaudumme arjesta ja mantereesta, annamme aikaa itsellemme.

Upea Villa Wolax sijaitsee Turunmaan saaristossa, Kuusiston saaressa, Kaarinassa. Turusta 16 km, Helsingistä 169 km, Tampereelta 179 km ja Porista 157 km. Autolla perille siis.

Villa Wolax valmistui vuonna 1899 Johan Oswald Wasasternan (s.1861 – k.1938) ja hänen puolisonsa Johanna Wilhelmina Adelaide Wasasternan (o.s. Wrede af Elimä s.1868 – k.1959) kesähuvilaksi. Kaupunkien kulttuuri- ja talouselämän eliitti innostui 1800-luvulla rakentamaan kaupunkielämän vastapainoksi luonnonläheisiä kesäpaikkoja. Kesähuvilan sijainti valittiin maisemien ja luonnonläheisyyden lisäksi kulkureittejä miettien. Kuusisto saattoi miellyttää helsinkiläisiä Wasastjernoja säännöllisen höyrylaivareitin vuoksi. Villa Wolaxin laituriin on edelleen mahdollista saapua veneellä, mutta nykyisin hyvät autotiet tuovat Turusta perille 20 minuutissa.

Suurimmat huvilat olivat Villa Wolaxin tapaan kaksikerroksisia ja niissä oli usein rannan puolelle rakennettu veranta. Rakennuksista tehtiin koristeellisia ja Villa Wolaxissa entisaikojen loisto näkyy olohuoneen seinämaalauksissa. Seinille ikuistetut Kemiön maisemat ovat Axel August Haartmanin (s.1877 – k.1969) maalaamia. Upeat salit sopivat hyvin kesäaikana vieraiden kestitsemiseen ja juhlien järjestämiseen. Kerrotaan, että Mika Waltari (s.1908 – k.1979) olisi vieraillut Villa Wolaxissa kesäjuhlien aikaan. Juhlien järjestäminen on edelleen mahdollista villan entisaikojen loistokkuutta henkivässä päärakennuksessa. Huvilarakennuksen lisäksi kesäpaikkoihin rakennettiin muita tarpeellisia rakennuksia, kuten venevajoja, laiturisaunoja ja uimakoppeja. Nykyisin Villa Wolaxissa voi majoittua entisessä pehtoorin eli tilanhoitajan tuvassa.

Viimeisenä rakennuttajasuvun omistajana oli Johan von Wright 1970 luvulle saakka. Muutaman omistajanvaihdoksen myötä Tino Aaltosesta tuli Villa Wolaxin omistaja 1997. Aaltonen järjesti ajotapahtumia Alastaron moottoriradalla ja toi asiakkaitaan saunomaan Villa Wolaxiin. Tapa sysäsi liikkeelle liiketoiminnan kehittämisen Villa Wolaxissa, minkä jälkeen paikkaa on kehitetty harkiten ja vanhan ajan henkeä kunnioittaen. Villan saleissa on nähtävillä Tinon isän rallilegenda Rauno Aaltosen historiallisia moottoriurheilumuistoja. Rauno Aaltonen on voittanut mm. Monte Carlon rallin ja rallin Euroopan mestaruuden 1967. Tilan arvokkaat tunnusmerkit, puistomainen ympäristö ja kartanomaiset vanhat rakennukset on säilytetty muistoina menneistä ajoista. Päärakennuksen terassilta aukeaa viihtyisä ja monimuotoinen merimaisema Vapparnin selälle. Tuoreimmat investoinnit ovat uuden venelaiturin sekä maisemaan sopivien rantasaunojen (tee linkki saunat) rakentamiset, jotka ovat vieraiden vuokrattavissa.

Tunne saariston raikas tuuli ihollasi, hengitä puhdasta ilmaa ja pysähdy rauhaan.

 

Saariston Hengähdys – viikonloppuretriitti Villa Wolaxissa, Kuusistossa

458€

2021

10.-12.12.

2022

14.-16.1.2021

2.-4.9.

OHJELMA:

PERJANTAI
 
 • Saapuminen ja majoittuminen klo.18 mennessä
 • Äänimaljarentoutus
 • Päivällinen
 • Matka Höyhensaarille
 
LAUANTAI
 • Aamiainen
 • Jooga&Äänimaljarentoutus
 • Vapaata ohjelmaa/ulkoilua
 • Lounas
 • Äänimaljarentoutus, pienet päiväunet
 • Vapaata ohjelmaa/ulkoilua
 • Jooga&Äänimaljarentoutus
 • Päivällinen
 • Saunaa, kylpemistä ja Phytomer-kosmetiikkaa
 
SUNNUNTAI
 • Aamiainen
 • Jooga&Äänimaljarentoutus
 • Vapaata ohjelmaa/ulkoilua
 • Lounas ja retriitin päätös

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle. Lähde matkaan joustavin mielin.

Majoituksen ja ruokailut hoitaa Villa Wolax. Majoitus kahdenhengenhuoneissa (mahdollisuus varavuoteella myös kolmenhengenhuoneeksi), erillismaksusta  yhdenhengenhuone (100€).

Mukaan tarvitset, joogamaton, filtin, vesipullon, saunakamppeet, mukavan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulkoiluun. 

Ohjelman, Joogan ja Äänimaljarentoutuksen tarjoaa, Anette Huila – Temppelin Emäntä. Jooga on lempeää Hathajoogaa, aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Voit lukea Joogasta ja Äänimaljarentoutuksesta www.temppelinemanta.fi.

Mukaan mahtuu rajoitettu määrä, lmoittaudu www.temppelinemanta.fi/tuntivaraus

Lisäkysymykset, sekä mahdolliset ruokarajoitukset voit lähettää sähköpostilla [email protected]

Tapahtuma laskutetaan kahdessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Temppelin Emäntä ja Villa Wolax eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääse osallistumaan viikonloppuun, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan.

VAKUUTUS:
Osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Temppelin Emännän tai Villa Wolaxin puolesta. Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että tapaturma-tai vapaa-ajanvakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset. Ammattitaitoinen ohjaaja huolehtii sinusta, mutta osallistut harjoituksiin omalla vastuullasi.

Irrottaudu mantereesta ja arjesta.

Antaudu saariston syleilyyn, anna aikaa ja huomiota itsellesi.

Temppelin Emäntä