1

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Syntinen Suklaakakku

 

Vielä ehtii ennen vuodenvaihdetta pyöräyttämään tämän syntisen herkullisen suklaaunelman, jota herkuttelimme Jouluna. Tämä on kakku, joka vain paranee päivä päivältä, muhevoituu viileässä.

Mutta, tää on just se kakku joka huutaa nimeäsi jääkaapissa.

Kakku, jota jokaisella jääkaappireissulla pitää vähän lusikalla “suoristaa”.. jos tiedätte mitä tarkoitan. Oih! No, nämä synnit jääkööt tälle vuodelle, koska kohta alkaa se  Uusi Elämä.

Tässä resepti. Täytettä, kostutusta ja koristelua voit vaihdella mielesi mukaan.

 

Syntinen Suklaakakku

 

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 225 g voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta tai 1,5 tl soodaa
  • 4,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa

kostutus

  • maitoa
  • vaniljasokeria

täyte

  • kermavaahtoa
  • rahkaa
  • sokeria
  • aprikoosimarmeladia

kuorrutus

  • 75 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4,5 rkl kermaa

Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja jäähdytä hieman. Lisää vaahtoon kevyesti sekoitellen kuivat aineet ja voi vuorotellen.

Voitele suurehko irtoreunainen kakkuvuoka ja kumoa taikina siihen. Paista 175 asteisen uunissa n. 45 minuuttia.

Jäähdytä kakku, irrota vuoka ja leikkaa kahteen tai kolmeen levyyn. Kokoa kakku tarjoiluastialle, koska valmiina sitä ei enää siirrellä. Kostuta levy, levitä marmeladia, rahkakermavaahtoa ja aseta seuraava levy päälle, kostuta päällimmäinen levy myös.  Anna vetäytyä viileässä vaikka seuraavaan päivään, jos on aikaa.

Tee kuorrute; kaikki aineet sekaisin kattilaan ja kiehauta hetki, kokoajan sekoittaen. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja levitä kakulle. Koristele kakku mieleiseksi. Säilytä viileässä.




 

Herkullista loppuvuotta! 

 

 

Temppelin Emäntä