0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Tuulen Viemää – Purjehdusretriitti Vaasa-Höga Kusten, Ruotsi

Irrottaudu arjesta ja mantereesta huikealla Purjehdusretriitillä!

Anna tuulen kuljettaa ja meren keinuttaa sinut rauhaan. Hengitä puhdasta ilmaa, joogaa lempeää Hathajoogaa, rentoudu äänimaljojen äärellä. Anna aikaa itsellesi.

Tunne saariston raikas tuuli ihollasi, hengitä puhdasta ilmaa ja pysähdy rauhaan.

Kuunari Lokki on kiertänyt maailman merillä monet vuodet. Lokki on järeä ja turvallinen kuunaritakiloitu teräsvene. Kuunari Lokki kuljettaa meidät upeimpiin luonnonsatamiin tai vierasvenelaitureihin. Rakennamme reitin sääolosuhteiden mukaan. Matkamme alkaa Vaasasta (paikka tarkentuu myöhemmin) ja se jatkuu kohti Ruotsia Höga Kustenin upeaa saaristoa.

Kuunari Lokin miehistö on kokenut ja ammattitaitoinen. Saat osallistua aluksen ohjaus, navigointi ja purjehdusmanöövereihin, niin paljon kuin haluat, mutta jos haluat vain nauttia, niin sekin sallitaan. Aikaisempaa purjehduskokemusta et tarvitse.

Höga Kusten hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 2000

Höga kusteniksi kutsutaan Ruotsin rannikkoaluetta, merenkurkussa. Tällä alueella maan kohoaminen on erityisen voimakasta ja jääkauden aikaansaamat maaperämuutokset ovat selkeästi nähtävissä.

Sanotaan, ettei missään muualla maailmassa ole niin selvästi nähtävissä miten jää, maan kohoaminen ja meri ovat muovanneet maisemaa. Selvimpiä merkkejä ovat pyörökivirannat, lahdet ja korkeat kallioseinämät. Ihmiset ovat muuttaneet asumistaan muuttuneiden olosuhteiden seurauksena, alueella näkyvät eri aikakausien asumisen jäljet  kivikaudelta lähtien.

Viimeisen jääkauden aikana jää oli Höga kustenilla kolmen kilometrin paksuinen. Kun jää suli oli maanpinta 500 metriä painuksissa, siitä se on vähitellen noussut jo lähes 300 metriä ja nousee edelleen 8 mm vuodessa. Lasketaan, että kestää vielä 2500 vuotta niin Merenkurkun kohdalla Suomi ja Ruotsi yhdistyvät.

Merenkurkkukin on Maailmanperintökohde niinkuin Höga kusten, mutta topografialtaan se on täysin erilainen, Merenkurkku on laakeata ja matalaa, Höga Kustenin rannikolla vettä riittää sataan metriin asti ja kalliot kohoavat ylväänä merestä.

Majoitumme, sekä ruokailemme Kuunari Lokissa. Joogat ja Äänimaljarentoutukset pyrimme pitämään maissa, ihanilla kallioilla tai rantaniityillä. Tarvittaessa aluksen kannellakin. Ohjaajana toimii kokenut Hyvinvointivalmentaja, Joogaohjaaja, Äänimaljarentouttaja, Personar Trainer ja Kosmetologi Anette Huila – TEMPPELIN EMÄNTÄ.

Ohjelmamme on rennolla otteella hahmoteltu, saariston sääolosuhteisiin ja satamiin sopivaksi. Pääset kunnon merimiesmeininkiin, valmistamme ruuat itse ja saatamme saunoa ja pulahtaa mereen yllättävissäkin paikoissa. Saunahetkemme kruunaa kosmetologin valitsemat tuotteet merellisestä Phytomer – kosmetiikkasarjasta.

Tuulen Viemää – Purjehdusretriitti

Vaasa-Höga Kusten, Ruotsi

 

995 €

 

2.-5.8.2022

6.-9.8.2022

OHJELMA

Vaasa-Höga Kusten-Vaasa

TIISTAI/LAUANTAI

 • Lähtö Vaasasta (paikka tarkentuu lähempänä) klo. 9.00
 • Tutustumme alukseen ja turvallisuuskysymyksiin. Tämän jälkeen lähdemme matkaan.
 • Matkan aikana saat osallistua aluksen ohjaus, navigointi ja purjehdusmanöövereihin, niin paljon kuin haluat, mutta jos haluat vain nauttia, niin sekin sallitaan.
 • Matkan aikana valmistamme ja nautimme yhteistuumin lounaan ja illallisen.
 • Purjehdus kestää noin 10 tuntia.
 • Perille päästyämme tutustumme saareen, sen luontoon ja historiaan.
 • Jooga & Äänimaljarentoutus päivän aikana, sekä mahdollinen sauna.
 • Yöpyminen aluksella.

KESKIVIIKKO/SUNNUNTAI

 • Aamiainen Lokilla
 • Köydet irti ja matkaan. Purjehdus seuraavaan satamaan n. 4-5 tuntia.
 • Matkan aikana valmistamme ja nautimme maukkaan lounaan.
 • Saarelle päästyämme tutustumme saareen, sen luontoon ja historiaan.
 • Jooga & Äänimaljarentoutus päivän aikana, sekä mahdollinen sauna.
 • Illallinen Lokilla.
 • Yöpyminen aluksella.

TORSTAI/MAANANTAI

 • Aamiainen Lokilla
 • Köydet irti ja matkaan. Purjehdus seuraavaan satamaan n. 4-5 tuntia.
 • Matkan aikana valmistamme ja nautimme maukkaan lounaan.
 • Saarelle päästyämme tutustumme saareen, sen luontoon ja historiaan.
 • Jooga & Äänimaljarentoutus päivän aikana, sekä mahdollinen sauna.
 • Illallinen Lokilla.
 • Yöpyminen aluksella.

PERJANTAI/TIISTAI

 • Aamiainen Lokilla
 • Köydet irti ja matkaan. Purjehdus takaisin Vaasaan n. 10 tuntia. 
 • Matkan aikana valmistamme ja nautimme maukkaan lounaan ja illallisen.
 • Jooga & Äänimaljarentoutus päivän aikana.
 • Vaasassa perillä n. klo. 19-20

Katso myös kesäkuun purjehdukset Saaristomerellä! Tästä.

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle. Saariston sääolot vaikuttavat ohjelman aikatauluihin. Lähde matkaan joustavin mielin.

Mukaan tarvitset, makuupussin, aluslakanan, tyynyliinan, pyyhkeen, joogamaton, vesipullon, hygieniavälineet (aluksella ei ole suihkua, joten esim. kosteuspyyhkeet ovat loistojuttu) sauna- ja uimakamppeet, säänkestävän vaatetuksen.

Ohjelman, Joogan ja Äänimaljarentoutuksen tarjoaa, Anette Huila – Temppelin Emäntä. Jooga on lempeää hathajoogaa, aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Voit lukea joogasta ja Äänimaljarentoutuksesta www.temppelinemanta.fi.

Mukaan mahtuu rajoitettu määrä, ilmoittaudu www.temppelinemanta.fi/tuntivaraus


Lisäkysymykset, sekä mahdolliset ruokarajoitukset voit lähettää sähköpostilla [email protected]

Tapahtuma laskutetaan kahdessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.


MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Temppelin Emäntä ja Kuunari Lokin miehistö eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääsekään osallistumaan purjehdusretriittiin, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan.


VAKUUTUS:
Osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Temppelin Emännän tai Kuunari Lokin puolesta. Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että tapaturma-tai vapaa-ajanvakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset. Ammattitaitoinen ohjaaja ja miehistö huolehtivat sinusta, mutta osallistut purjehdukselle, sekä harjoituksiin omalla vastuullasi.

 

Antaudu saariston syleilyyn, anna aikaa ja huomiota itsellesi.

Temppelin Emäntä