1

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Uskomaton Äänimaljarentoutus

Kaipasin joogatuntien alku- ja loppurentoutukseen jotain lisää. Ja koska musiikki, valo ja äänet ovat itselle tärkeitä, lähdin tutustumaan äänimaljoihin. Kuvittelin että opiskelen maljojen käyttöä, hankin yhden maljan ja käytän sitä joogan yhteydessä. Enpä tiennytkään minkälaisen maailman avaan.

Ei pelkästään ääni, vaan värähtely, rentouttavat koko kehoa.


Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat. Äänimaljojen värähtelyt resonoivat kehomme nesteissä, aina solun nesteitä myöden. Kaikki maljat soivat omaa tarinaansa, huumaavia sointuja.

Äänimaljojen juuret ulottuvat Tiibetiin.

Terapia- ja hoitokäyttöön tarkoitetut maljat taotaan käsityönä seitsemän eri metallilajin seoksesta. Maljoja käytetään vähintään kolmea erilaista. Soittamalla maljoja, löysin ne minua parhaiten puhuttelevat maljat. Mystistä ja maagista, mutta niin mahtavaa.

Tämä on mun juttu – olen hurahtanut täysin maljoihini.

Äänimaljahoidon aikana pääset vaipumaan ihanaan rentoutukseen, joka vastaa tuntien syvää unta. Lepäät mukavasti peiteltynä, kauniisti soivat maljat hoitavat mieltä ja kehoasi. Maljoja soitetaan kehon ulkopuolella, mutta yksilöhoidossa myös kehon päällä. Soivan maljan matkaava värinä hieroo kehosi joka solua.  Koko keho rentoutuu ja mieli pääsee matkalle, jolla voit kokea yllättäviäkin asioita.

Käytän äänimaljoja joogatunnin rentoutuksiin, sointukylpyinä ryhmille, sekä myös yksilöhoidoissa. Parempaa rentoutusta en ole koskaan kokenut.

Heittäydy matkalle kehosi ehdoilla.

 


 

Tästä pääset lukemaan lisää äänimaljarentoutuksestani, josta kirjoitti Turun Sanomat.

 
 

Temppelin Emäntä