0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Joulua luonnosta

Keräsin pihalta sammalta, tuijan oksia ja puuhun jääneitä marjoja. Tuunasin vanhoja kransseja ja muutaman istutuksen. Mitään en ostanut, vaan kaikki oli vanhoja juttuja. Yleensä säästän myös tuliaisina saaduista kukkaistutuksista kaikki irtohärpäkkeet.

Kierrätystä, sanoisin.

 
 
Löysin vanhan sydämen mallisen kranssin, jossa on joskus ollut valot, mutta nyt siinä oli enää helminauhaa, jonka irrotin. Kehikon ympärille pyörittelin ohuella rautalangalla tuijan pieniä oksatupsuja. Viimeistelin kranssin, sillä irrotetulla helminauhalla ja marjoilla. Tästä tuli aika tuuhea, mutta voit laittaa vähemmän tuijaa tai sitten kieputtaa tiiviimmin rautalankaa.

 

 


 


 


 


 

 

 
Löysin myös hauskat vanhat joulupuuvalot, jotka istutin kesän jäljiltä olevaan ruukkuun. Mullan kuorrutin sammaleella ja muutamalla marjalla. Jouluinen istutus mahtui juuri ja juuri keittiön ikkunan väliin. Sieltä se loistaa tunnelmallista valoaan keittiöön ja parvekkeelle.
 


 


 


Lahjaksi saamani Amarylliksen vaihdoin muovipurkista sylinterin malliseen lasimaljakkoon. Sammal ja tuijan oksat viimeistelivät istutuksen. Myös suuri viinilasi muuntui tuikkukyntteliköksi, sammaleella ja tuijalla höystettynä.


 


 


 


Loput tuijan oksat ja marjat asettelin etuoven risukranssiin, vanhaan kynttelikköön, sekä pihaportin mustikanvarpukranssiin, johon myös muutama käpy vanhoista jouluistutuksista löytyi.

 

 


 


 


 


 

 

Joulu tulla jolkottaa.

 

 

 
Tulevan pikkujoulun kunniaksi lähden kaivelemaan varastosta vielä joulukoristeita. Lehtikuusen oksia on myös saatava, ei tämä tähän jäänyt.
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!