0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Pukeudu oikein, ulkoile ja nauti talvesta!

 
Mä niin tykkään kaikista vuodenajoista. Kesä, syksy, talvi ja kevät – tarviin ne kaikki. Ja ulkoilu on mahtavaa, kunhan varustaudut oikein. Sopivan lämpimänä ja kuivana happihyppelyt maistuvat kivasti.
Nyt me saatiin tänne Etelä-Suomeenkin kivat pakkaset, lunta ja mahtava aurinko. Pakkasta ei nyt ole kuin kymmenen astetta, mutta tällai tottumattomalle se tuntuu taas kipakalta. Tossa lenkkeillessä pikku koiruliinin kanssa, tuli mieleen pari vinkkiä pakkaspukeutumiseen. Et tarvitse välttämättä kalliita, teknisiltä kuulostavia juttuja.
 

 

  1. Pidä torso, eli keskikeho lämpimänä. Monesti varpaat ja sormet palelevat, vaikka olisi kuinka paksut töppöset ja tumput. Ja tämä johtuu siitä, että keho siirtää verta aina ensimmäisenä kehon tärkeimpiä osia lämmittämään, eli keskikehossa sijaitsevia elintärkeitä sisäelimiä. Tällöin veri ei niin kierräkkään ääripäissä, eli sormissa ja varpaissa. Joten jos suojaat keskikehon kylmältä, saat verenkierron tasaisesti hurisemaan koko kehoon, ääriään myöden.
  2. Pukeudu kerroksittain. Alimmaiseksi pitkähihainen aluspaita ja ne pitkät kalsarit, veijot, mitkä onkaan. Seuraavat kerrokset saisi olla sitten väljiä, jotta väleihin jää ilmaa eristykseksi. Villaa, fleecea tai puuvillaa. Ja päällimmäiseksi viimanpitävää ns. kuorivaatetta tai toppatakkia ja -housua. Mutta, muista mitä kireemmät vaatteet ovat, sitä vähemmän kehon lämmittämää ilmaa jää väleihin eristeeksi.
  3. Pipo. Pään kautta haihtuu 20% ruumiinlämmöstä, näin opin jo alakoulussa ja uskon siihen.
  4. Kädet ja jalat lämpimiksi. Parhaat hanskat on rukkaset tai ns. sormikashanskat, joissa sormikkaiden päälle tulee vielä rukkanen. Niin lapsenakin laitettiin sormikkaiden päälle lapaset ja jälleen jää ilmaa eristeeksi käsille. Jaloissa villasukat on ihan parhaat, ilmavat ja lämpimät. Viimeiseksi hyvät jalkineet, jotta pysyt pystyssä.

 

Kerroksia sitten tarpeen ja liikkeen mukaan. Meistä jokainen palelee ja hikoilee ihan omalla tyylillään.

 
 

 
Muistan aina kuinka pikkupoikani oli päiväkodissa pakattu kaikkiin mahdollisiin villa-asuihin, vaikka kuinka olin kertonut että poika on ’lämminverinen’, eli ei tarvitse kuin hirmupakkasilla kaikki ne villatamineet, jotka hänelle sitkeesti puettiin. Pää märkänä tuli sitten sisälle ulkoleikkien jälkeen, kun ei kukaan uskonut miten vähillä vaatteilla hän pärjää. Näin me vaan ollaan kaikki erilaisia.
 

Tässäkin kohtaa, kuuntele kehoasi, se kyllä kertoo mikä on sopiva. Nautitaan talvesta!

 


 
 
Ainiin, poskiin sipaisen tätä ihanaa Saaren Taika, 100% Karitevoita.  Se suojaa luonnollisesti hipiääni, mahtava pakkasvoide, jonka löydät Puodistani.
 
 
Lue myös:
Kuivan ihon pelastajat, Suomen Saaristosta.
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!