0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Uusi elämä

 

Kolme vuotta sitten aloitin elämänmuutokseni.

Olin kesälomalla ja olo oli aika turpea, olin jo moneen otteeseen törmännyt facebookissa Fitfarmin mainoksiin Bikini Challenge valmennuksesta ja nähnyt siinä onnistuneiden kuvia ennen ja jälkeen valmennuksen. Kuvat näyttivät epätodellisilta, mutta ajan kanssa saivat minut vakuuttuneeksi, että ovat sittenkin totta. Kaiken ikäisiä naisia, joilla oli upeat muutokset valmennuksen ansiosta. Eräänä heinäkuisena päivänä sitten otin ja maksoin itselleni valmennuksen, joka alkaisi siitä muutaman viikon kuluttua. Olin todella motivoitunut. Olin keväällä jälleen kiristämällä ruokavaliota saanut kiloja kesäksi karistettua, mutta tuntui että pysyvämpään muutokseen oli nyt tarve.

 
 

Enkä halunnut yhtään kituutusdieettiä enää.

 
 

Valmennus alkoi, ja hämmästyksekseni, minun pitikin syödä aika paljon ja liikuntaakin oli vain kohtuudella. Opettelin syömään viisi kertaa päivässä, punnitsemaan ruuat ja liikkumaan tarvittavasti. Kävin ennen töihin lähtöä 3-5 päivänä aamulenkillä, joka oli ihan vain reipasta kävelyä 30-45 minuuttia ja 3-5 kertaa viikossa kuntosalilla tai tein ns.kotijumpan. Kaksi päivää pyhitettiin kokonaan levolle. Tein kaiken ohjeiden mukaan ja tuntuikin todella helpolta. Aluksi epäröin, että voiko tällaisella ruuan määrällä, joka sisälsi myös reilusti ns. hyviä rasvoja, saada painoa putomaan…mutta niin vain vakuuteltiin. Alkoholia koko valmennuksen aikana ei saanut nauttia tippaakaan. No, kuten kerroin olin niin kyllästynyt entiseen edestakaisin tempoilevaan elämääni, että motivaatio tälle oikeaoppiselle muutokselle oli korkea. 10 viikko ja kymmenen kiloa katosi kehostani, rasvan tilalle oli tulleet terveet lihakset, selluliitit kadonneet. Voi miten olin onnellinen! Tästä alkoi uusi elämäni.

 

Fitness ei tarkoita vain fitness-kisaajia, kireitä vartaloita ja tiukkoja dieettejä. Fitness on elämäntyyli, hyvinvointia ja elämänhallintaa terveellisillä tavoilla. Kuuluin nyt tähän fitness- perheeseen ja halusinkin pysyä sillä tiellä. Kävin vielä toisenkin valmennuksen läpi, jossa hankittiin lisää lihasmassaa. Opettelin löytämään omaa linjaani. Olin tyytyväinen kehooni, siinä tapahtuneisiin uskomattomiin muutoksiin.

 

Aloin kunnioittamaan temppeliäni, koska se miten sitä hoidat näkyy kyllä ulospäin.

 

Yritin jatkaa itsenäisesti ruokavalioni ja liikunnan kanssa, mutta olen mukavuuteen taipuvainen ihminen ja ilman tavoitteita tai seurantaa, alan lipsumaan.. Näin tapahtuikin monta kertaa, mutta onneksi havahduin aina jossain vaiheessa kiristämään tapojani.

Muutkin huomasivat upean muutokseni ja sain lukuisia kyselyjä tavatessani ihmisiä, sekä yksityisinä yhteydenottoina, että miten olin onnistunut muutokseni tekemään. Oli hienoa ohjeistaa muita esimerkin avulla ja mielelläni jaoinkin omakohtaisia oppejani.

Salaa haaveilin suuremmasta elämän- ja oikeastaan uranmuutoksesta. Olin hyväpalkkaisessa työssä, suurella työnantajalla ja tuntui hullulta että olisin jättänyt työni, heittäytynyt toteuttamaan uutta urasuunnitelmaa. Rahallisestikaan se ei tuntunut mahdolliselta. Kunnes, sitten viime keväänä, kuin kohtalon johdatuksesta, työtehtäväni päätettiin lopettaa ja minut irtisanottiin. Kultainen kädenpuristus. Tuntui pahalta, vietin kesän ajan kummallista suruaikaa. Olin toistakymmentä vuotta kuulunut tuttuun kosmetiikan ammattilaisten yhteisöön, edennyt urallani ja toteuttanut haaveitani mukavissa työyhteisöissä, joita nyt aika-ajoin kaipasin. Mutta, paluuta vanhaan ei ollut, enkä sitä enää oikeasti halunnutkaan. Nyt muistin salaiset haaveeni uudesta urasta. Olin salaa onnellinen, vaikka minun olisi pitänyt olla aivan rikki kohtaamastani irtisanomisesta.

 

Tässä se nyt oli, uusi mahdollisuuteni!

 

Aloin heti selvittämään koulutusmahdollisuuksia, aloitin personal trainerin opinnot ja keväällä valmistun tuohon ammattiin. Heti perään aloitan joogaohjaajan koulutuksen ja siihen valmistun vuoden päästä. Haaveena on tarjota hyvinvointipalveluja aitona ammattilaisena.

Kerron tarinaani teille, jotta tiedätte, että minä ymmärrän. Kerroin jo hieman ensimmäisessä postauksessani Me, Myself & I  tilanteestani, mutta nyt alan avaamaan tietojani ja tuntojani postauksieni muodossa teille, Sinulle. Tiedän, että moni taistelee oman muutoksensa kanssa parhaillaan, jokainen omassa vaiheessaan. Joku vasta kypsyttelee ajatusta muutoksesta, joku on jo matkalla tai jopa samassa vaiheessa kuin minä.

Ja minun vaiheeni on nyt se, että kevään irtisanomisen jälkeen hemmottelin mieltäni hyvällä ruualla ja juomalla, nautin kesästä ja oloilustani täysin siemauksin. Elokuussa alkoi opiskelut ja ryhdistäydyin jälleen ruokavalioni suhteen, lisäsin myös tietenkin liikuntaakin. Syksy on kuitenkin ollut niin tapahtumarikas etten oikein kunnolla saanut itsestäni otetta, joten nyt vielä tämän jouluherkuttelun jälkeen olen toden edessä. Ryhtiliike, se otetaan nyt. Jaan sen kanssanne, koska silloin en taivu lipsumiseen ja jotta olen tulevaisuudessa hyvinvoinnin ammattilaisena uskottava, on minun oltava myös sen näköinen. Motivaatiota löytyy jälleen ja ensi viikolla se alkaa- loppuelämäni uusi alku, jolle ei loppua näy.

Opetellaan ensin syömään oikein.

 

Tässä minun päiväni, joka aterialla oikeassa suhteessa proteiineja, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja.

Aamiainen

 • kaurapuuroa
 • raejuustoa
 • mustikoita
 • kananmunaa
 • soijalesitiiniä

Lounas

 • lihaa, kalaa tai kanaa
 • perunaa, riisiä, pastaa tai bataattia
 • kasviksia 
 • oliiviöljyä

Välipala

 • rahkaa
 • pähkinöitä
 • (mehukeittoa)
 • hedelmä

Päivällinen

 • lihaa kalaa tai kanaa
 • perunaa, riisiä, pastaa tai bataattia
 • kasviksia
 • oliiviöljyä

Iltapala

 • rahkaa, raejuustoa tai kanamunanvalkuaista
 • marjoja (ja mehukeittoa) tai kasviksia

Päiväni ruokina 

Ja kyllä, hiilihydraatteja ja rasvoja syödään. Kaikki on vain matematiikkaa, että minkä verran kunkin keho näitä aineita tarvitsee, riippuen myöskin liikunnan määrästä. Ylimääräinen varastoituu rasvaksi ja liian vähäinen koituu lihasten kohtaloksi. Nyt osaan oikeat määrät itse laskea.

Salitreenejä teen kolme kertaa viikossa, pari kertaa viikossa aerobista liikuntaa ja koiran pisutuslenkkejä päivittäin. Kaksi päivää pyhitetään levolle. Salitreenin jälkeen nautitaan aina laadukas palautusjuoma.

Helppoa, kun tietää mitä tekee!

 
 

Tällä mennään, lähde mukaan, uudenvuodenlupaukset tehdään nyt! Jihuu!

 
 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!