0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Emännän Siemennäkkäri

 
Hippasen on ollut haipakkaa, mutta nyt pysähdyn tähän hetkeksi.
Oi, miten mä tykkään syksystä. Kesän jälkeen se tuntuu ihanan rauhoittavalta. Saa pukea villasukat jalkaan ja käpertyä sohvalle. Saa tietty kesälläkin, mutta syksyllä se on jotenkin sallitumpaa. Mulla on ainakin kesäisin ihan pakkomielle, että jos aurinko paistaa, ollaan ulkona. Tai ainakin ovet ja ikkunat on oltava kokoajan auki. Jotenkin on synti olla sisällä kauniilla ilmalla. Aika hullua, mutta niin mä koen. Syksyllä tykkään kokkailla, kuten aina, mutta erityisesti leipoa. Nyt jaankin teille mun siemennäkkäriversion.
Illalla, kun rojahdan sinne sohvannurkkaan, mulla on teekuppi, ehkä hyvä leffa tai kirja. Silloin on mukava myös napostella jotakin. Kaikki rouskuva maistuu. On se sitten mysliä, hapankorppua, (sipsejä, joskus, auts!) pähkinöitä tai näkkäriä. Mutta, ehkä suurin iltapalahimoni on näkkäri. Siksipä tein taas tänäänkin tätä mun siemennäkkäriä. Resepti on helppo, tiettyki.
 

 
Emännän Siemennäkkäri

  • 3 dl siemeniä (seesamin, auringonkukan, pinjan, kurpitsan – kaikki käy)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 3 munaa

Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää munat. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille, mahdollisimman ohueksi levyksi. (Ripottele päälle vielä hieman sormisuolaa, jos tykkäät) Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Uunista ulos ja leikkaa heti paloiksi. Valmis!
 

Sekoita kuivat aineet keskenään


 
Lisää munat


 
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle


 
Uunin jälkeen leikkaa heti paloiksi

 
 

Päälle oikeaa, aitoa voita ja rouskis! 

 
 

 
Kirjana mulla on tällä hetkellä kirja, joka vie mut Ayurvedan upeaan maailmaan. Kerron siitä sitten myöhemmin lisää.
 

 
 

Ihanaa, valoisaa viikonloppua! Jos ei aurinko paista, sytytellään kynttilöitä ja kotoillaan.

 
 

 

 
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!