0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Mun Fitness

Suomeksi Fitness tarkoittaa kuntoa.

Mulle fitness tarkoittaa hyvinvointia, niin henkisesti kuin fyysisesti. Sitä, että omista rajoitteista, sairauksista ja elämäntilanteesta huolimatta pyrkii pitämään itsestään mahdollisimman hyvää huolta. Tekee elämässä valintoja, jotka johtavat hyvään oloon ja jaksamiseen. Valintoja, joilla ei vaaranna hyvinvointia. Terveydestä en nyt puhu, koska sairaanakin voi elää ja voida mahdollisimman hyvin. Tämän tiedän omasta kokemuksesta, josta kerroin tässä. Emmekä edes tiedä varmaksi, mikä milloinkin johtaa terveyteen tai sairauteen, siksi pyrkimys hyvään oloon on osuvampaa. Ohjeita on laidasta laitaan, itse valitsen tutkitun, hyväksi havaitun ja koetun. Kuuntelen temppeliäni.

Omalle keholleen sopivan ruokavalion löytää parhaiten kokeilemalla. Hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen suhde vaikuttaa meihin kaikkiin erilailla. Ohjeet antavat suuntaa, mutta tasapainon löytäminen vaatii aikaa ja tunnistelua. Eri elämäntilanteet ja aktiivisuus vaikuttavat ravinnon tarpeeseen. Mielekäs syöminen on mulle todella tärkeää henkisesti ja se myös näkyy sitten ulkoisestikin – onko valinnat olleet oikeat. Olet mitä syöt, aika osuvasti sanottu.

 

Fitness näkyy silmistä, hymystä, ihosta ja olemuksesta.

 
 


 

Fyysinen hyvinvointi tuntuu vahvana, liikkuvana ja kivuttomana kehona. Pidän lihaskuntoa yllä painoharjoittelulla. Painoharjoittelua tein aiemmin kuntosalilla, mutta kun olen luonteeltani suorittaja, totesin senkin menevän helposti överiksi. Hommasta menee nautinto, kun suorittajani saa vallan. Ryhmäliikunnat ovat myös mulle aika huono juttu, koska siinä tulee aikataulut ja jälleen se suorittaminen esiin. Tein siis toistaiseksi päätöksen harjoitella kotona. Teen harjoitteita painoilla, muutama käsipaino ja gymstick ovat loistavat jumppakaverit tai sitten ihan vain omalla kehonpainolla. Joogan liikkeet lisäävät kehon liikkuvuutta ja myöskin vahvistavat lihaksia. Vaihtelen ohjelmia, teen fiiliksen mukaan.

 

 
 

Mietiskely tekee aivoille hyvää.

 
 

Henkinen hyvinvointi tuntuu rauhana ja vahvuutena. Uskon itseeni, kuuntelen ja mietiskelen. Sitä voisi kait kutsua meditoinniksi, mutta mielikuvallisesti se kuulostaa vaativan aikaa ja sopivan paikan. Mulle, itseni kuuntelu tapahtuu milloin missäkin, vaivun ajatuksiini ja annan ajatusten virrata. Useimmiten se tapahtuu, jos herään ajoissa ja jään sänkyyn vielä loikoilemaan. Annan ajatusten virrata, käsittelen niitä ja mietiskelen, unelmoin tai jopa jäsentelen ajatuksiani. Ajatusten virtaa tapahtuu myös vaikka pitkillä kävelylenkeillä, automatkoilla, kotitöissä tai joogan yhteydessä. Joogan alku- ja loppurentoutus opettavat hyvin tätä pysähtymistä ja ajatusten, sekä kehon kuuntelua. Siitä kaikki aikanaan onkin lähtenyt. Nyt meditoin missä ja milloin vain, itsekseni, silloin kun se parhaalta tuntuu. On hyvä opetella olemaan itsekseen. Tuntuu että moni pelkää olla jouten, yksin tai ilman aktiviteetteja, jottei kohtaa ajatuksiaan ja sitä kautta itseään. Joskus tähän tarvitaan apua tai pysäyttävää voimaa. Uskalla heittäytyä, ajatukset tulee käsitellä, jotta pääsee eteenpäin. Ole rohkea.

 

 
 
 

Musiikki on sielun terapiaa.

 
 

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi säteilee ulospäin. Mulle fitness tarkoittaa myös ulkonäöstä huolehtimista. Haluan että voin pukea päälleni lähes mitä vaan. Rakastan vaatteita. Haluan näyttää luonnollisella tavalla hyvältä. En tavoittele rasvatonta kehoa, näkyvää sixpackia tai suurta hauista, vaan sopusuhtaista kehoa jota voi liikutella mieleisesti. Ikäkin saa näkyä. Tanssi ja jooga ovat omista harrastuksista ne rakkaimmat, koska siinä yhdistyy fyysisyys ja henkisyys. Musiikki ja rytmit pakottavat liikkeelle ja taas joogan hiljaisuus pakottaa tutustumaan omaan kehoon ja treenaamaan sitä huolellisesti.

 

 

Olen oman itseni Herra.

 
 
 

Fitness on siis kokonaisvaltainen käsite, kaikkea muutakin kuin kisalavoja, ruskettuneeksi värjättyjä, äärimmilleen trimmattuja kehoja. Fitness on elämäntapa, tie hyvinvointiin. Hyvinvointiin, johon valinnoillamme voimme vaikuttaa.

 
 

Hyppää mukaan, omana itsenäsi!

 
 

 

 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!