0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Huikean helppo Pinaattikeitto

 
Enpä ollut koskaan aiemmin tehnyt pinaattikeittoa. Kuulosti vaikealta, en tiedä miksi. Nyt nappasin kaupasta tuoretta pinaattia pussillisen matkaan ja päätin kokeilla. Keitto valmistui vartissa.
 
 

Hitsi, miten helppoa!

 
 

Pinaattikeitto

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 4 rkl voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria

Hienonna huuhdottu pinaatti ja kuullota sulaneessa voissa hetki. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoittele. Kaada joukkoon puolet maidosta, koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes keitto on tasaista ja kiehuu. Lisää loput maidosta, suola, sokeri ja valkopippuri. Keitä sekoittaen pari minuuttia. Tarjoa keitettyjen kananmunien ja vaalean leivän kanssa.
 
 

Pilko pinaatti.

 

 
Kuullota pinaattia voissa.

 

 
Lisää jauhot, maito ja mausteet hitaasti sekoittaen, kiehauta.

 

 
Kruunaa annos kananmunalla.

 
 

Ihana nostalgiamatka lapsuuteen!

 
 
Koulussa pinaattikeiton kanssa taisi olla niitä pieniä grahamlihapiirakoita, pitäiskös seuraavaksi ottaa niitä mukaan…ja sisälle se kuuluisa voinappi.
 

 

 

Kippari-Kallekin sen jo tiesi.

Pinaatti kuuluu harvoihin kasviksiin, jotka ovat terveellisempiä keitetettynä tai höyrytettynä kuin raakana. Tämä johtuu siitä, että lämmittäminen vähentää pinaatin sisältämän oksaalihapon määrää. Kyseessä on luonnollinen happo, jonka tiedetään heikentävän kalsiumin ja raudan kaltaisten ravintoaineiden imeytymistä kehoon.
 
Erinomainen K-vitamiinin ja raudan lähde
Vaikka pinaatti ei sisälläkään yhtä paljon K-vitamiinia kuin vihreä superruoka lehtikaali, on pinaatti silti maailman K-vitamiinipitoisimpia ruokia. K-vitamiini on erittäin tärkeä verenhyytymisen edistäjä ja ihmiskeho tarvitsee sitä noin 45 µg päivässä. Lisäksi vitamiini säätelee solujen kasvua ja ylläpitää tervettä luustoa. Ensimmäisessä maailmansodassa haavoittuneille ranskalaissotilaille tarjottiin pinaattimehun ja viinin yhdistelmää, joka hillitsi verenvuotoa.
Kupillisessa lämmitettyä pinaattia on noin 6,4 milligrammaa rautaa, joka on yli kolmasosa suositellusta päiväannoksesta. Rauta on merkittävä kivennäisaine; se on tärkeä osa hemoglobiinia. Lisäksi rauta ylläpitää aivojen toimintaa sekä endokriinisia, aineenvaihdunnallisia ja immuunitoimintoja. Pinaatin kaltaiset rautapitoiset ruoat ovat tietysti paljon parempia mineraalin lähteitä kuin esimerkiksi synteettisesti valmistetut tabletit. Mitä tummempia pinaatin lehdet ovat, sitä enemmän ne sisältävät rautaa.
 
Paljon syöpää torjuvia fytokemikaaleja
Pinaatissa on paljon karotenoideja, saponiineja ja flavonoideja, jotka ovat tärkeitä fytokemikaaleja. Proceedings of the Nutrition Societyn toukokuussa 2007 julkaiseman tutkimuksen mukaan ”fytokemikaalit puhdistavat kehoa myrkyistä, poistavat karsinogeeneja, vähentävät tulehduksia sekä estävät syöpäkasvainten kasvua hillitsemällä mitoosia ja aiheuttamalla apoptoosia. Syöpää tutkiva American Institute for Cancer Research -laitos suosittelee pinaattia ja pitää sitä parhaina syöpää torjuvina ruokina.
 
Karotenoideja, jotka parantavat näköä
Eräät pinaatin karotenoideista, kuten luteiini ja zeaxantiini, torjuvat silmäpohjan ikärappeumaa estäen makulan pigmenttikerroksen ohentumista. Macular Societyn toimittaman tutkimuksen mukaan makulan luteiini ja zeaxantiini toimivat antioksidantteina ja vastustavat vapaita radikaaleja. Koska vapaat radikaalit ovat pääsyyllisiä makulan rappeumaan, pinaatin kaltaisten karotenoideja sisältävien kasvisten syöminen pitää yllä silmien terveyttä.
Keitetyssä pinaatissa on myös paljon C- ja E-vitamiineja, folaatteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja mangaania. Hyvin monet meistä emme saa kaikkia näitä mineraaleja tarpeeksi arkiravinnosta. Syömällä pinaattia, lehtikaalia ja parsakaalia voi ylläpitää tarvittavaa mineraalien määrää ja taata terveen elämän! ”
– Natural News –
 
 
Kokeile myös näitä:
 
Keitolle kaveriksi, Superhelpot Sämpylät
Kepeä Kasvissosekeitto
Kesäkurpitsasosekeitto, nopeesti!
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!