0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Ihonhoitorutiinit ja suosikit

Ihonhoidosta ei kannata tehdä turhan vaikeaa, eikä kallistakaan, jos ei niin halua.


 

Tämä postaus tulee vuosien kokemuksella, ilman kytkyjä. Kymmeniä merkkejä ja koostumuksia olen päässyt kokeilemaan. Huippumerkeistä, ammattisarjoihin ja myöskin ihan marketlaatuunkin. Olen kiertänyt alan tapahtumia ja messuja kotimaassa, sekä ulkomailla, ollut myös järjestäjänä monessa mukana. Olen ollut valitsemassa merkkejä kaupan ja hoitoloiden valikoimiin, maahantuontiin, tehnyt itse hoitoja, sekä kouluttanut kosmetologeja ja myyjiä. Kuluttajille on järjestetty kauneusesittelyjä,  -hetkiä, -saunailtoja, -tarjouksia ja vaikka mitä. Myyty, myyty ja myyty- mikä milloinkin ollut maailman paras.

Myymme mielikuvia 

Matkan varrella omaan käyttöön on jäänyt muutama ikisuosikki. Ihoni on kuiva, ohut ja herkkä- atopiaan taipuvainen, joten kohtelen nahkaani kunnioittaen ja kuunnellen. Rutiinit ovat yksinkertaiset, mutta jokainen hetki iholle on tarpeellinen. 

 

Puhdistus

Puhdistusmaidolla puhdistan meikit, ilman saasteet, pölyn ja lian ihosta. Levitän maailman parhaaksi osoittautuneen Phytomerin Perfect Visage puhdistusmaidon koko kasvoille pyörivin liikkein. Se irrottaa helposti kaikkein vahvimmankin meikin, kuitenkin hellien kuivaa ihoani. Silmämeikin poistoon en käytä erillistä tuotetta, koska tämä maito sopii hyvin myös herkälle silmänympärysiholleni, eikä ihoa tarvitse hangata tai pyyhkiä millään. Vain vettä perään ja puhdistus on valmis.

Kasvovedellä kuitenkin viimeistelen puhdistuksen. Vanuun lorautan hieman Phytomerin Rosée Visage kasvovettä (paras kuivalle, herkälle iholle, käy myös silmähauteeksi!) Kasvovesi neutraloi ihon ph:n kovan veden jälkeen, poistaa puhdistusmaidon rippeet ja antaa iholleni kosteutta, jotta voiteet imeytyvät paremmin.

Kasvoveden käytössä käyttäisin kahta vertauskuvaa; tiedättehän miten silitysraudan pohjaan kerääntyy vedestä kalkkia? No, näin en halua käyvän iholleni, siksi kasvovesi viimeistelee puhdistuksen. Tiedättehän miten vaikeaa pöytää on kuivata kuivalla tiskirätillä? Ei meinaa millään imeä vesilätäkköä itseensä. Mutta kun kostutat rättiä, imee se muutkin nesteet paremmin itseensä. Siksi kasvovesi kosteuttaa ihoni ennen kallisarvoisia voiteita. 

 

~ Vaikka et meikkaisikaan, on kammottavaa ajatella ettet pudistaisi ihoasi päivittäin. Mieti miten levität kasvovoiteen ihollesi, jossa on katupölyä, hikeä tai ilmansaasteita? Sehän pyörii niiden kaikkien päällä tai pahimmillaan imeyttää lian ihoosi ja näin tukkii myös huokoset. Siksi siis puhdistus. Ethän halua arvokkaan voiteesi menevän hukkaan. ~

 
 

Voiteet

Tunnen välittömästi ihollani, jos voide ei sovi minulle, anna tarpeeksi kosteutta, tai ei imeydy hyvin. Nuorempana en voinut käyttää mitään elvyttäviä tuotteita, koska herkkä ihoni elpyi näistä liikaa. Seurasi välitön punotus ja kihelmöinti ihossa. Vanhempanakaan en hirvittävän voimakkaita tuotteita voi käyttää ja yleensä löydän sopivat vain kokeilemalla. Onneksi olen ollut kosmetiikkamarkkinoiden harjalla, saanut lukemattomia tuotteita kokeiltavakseni ja näin olen onnistunut löytämään muutaman sopivan lempituotteen. Yllätykseksi, tässä ei ole mitään tekemistä hinnan kanssa, tai no siten on, että lemppareja on löytynyt kaikista hintaluokista. 

Voiteista ykköstuotteeni on aina ollut voide, jonka nimi on vaihdellut, mutta on siis kuivan ihon peruskosteuttaja. Tällä hetkellä nimellä Phytomer Hydra Originel. Se on kuin kosteuskylpy iholle, imeytyy nopeasti, mutta jättää ihanan kosteuden tunteen iholle koko päiväksi ja/tai yöksi. Erillistä yövoidetta ei siis välttämättä tarvita.
 

Viimeisin löytöni oli marketista, Nivean Q10 linjan yö- ja päivävoide. Aivan mahtava koostumus ja ihana kosteus iholle.

Silmänympärysvoiteita jouduin pitkään etsimään. Yhdessä vaiheessa sopi vain Diorin Hydra Life silmänympärysvoide ja sitten se alkoi taas aiheuttamaan kutinaa ja nipistelyä. Sitten löysin Nivean Q10 silmänympärysvoiteen. Toistaiseksi se on sopinut hyvin, olen sitä käyttänyt jo yli vuoden. Nivean tuotteissa on koostumuksen lisäksi ihana puoli, hinta. Niitä kun saa välillä ihan pilkkahintaan tarjouksista ja kukkaro kiittää!
 

Vartaloa kosteutan milloin milläkin. Joka suihkureissun jälkeen on pakko kuitenkin jollain kosteuttaa, muuten alkaa kiristys ja kutina. Ihan lemppari on Phytomerin vartalomaito, mutta nuukuuttani en aina raski sitä käyttää, vaan sillointällöin käytän jotain halpista rinnalla. Mutta näissä kyllä on huimasti eroja, kosteuttavuudessa ja imeytyvyydessä.
 

Phytomer on yksi lempimerkeistäni, ihan siksi että olen sarjan kanssa tehnyt aikanaan pitkään töitä. Olen päässyt vierailemaan Phytomerin synnyinsijoilla, osallistunut lukuisiin koulutuksiin, tehnyt hoitoja ja kouluttanut myös itse alan ammattilaisia. Ja mikä arvokkainta, olen käyttänyt merkin tuotteita vuosia. Välillä olen kokeillut muita merkkejä, mutta aina palannut tuttuun, turvalliseen ja hyväksi havaittuun merkkiin. Puhdistusmaito ja tuo Rosée Visage, ruusukasvovesi, ovat olleet käytössäni jo yli 15 vuotta, niitä en vaihda ikinä.

Muita lempimerkkejäni ovat Guerlain ja Sensai (entisellä nimellä Kanebo), varsinkin voiteet ovat näissä merkeissä huippuluokkaa. 

Kuulostele ja kokeile mistä ihosi pitää, mitä se tarvitsee.


 
 

Tehoseerumit

Talvella, kun huone- ja ulkoilma ovat kuivaa, kuivuu lisää myös ihoni. Silloin on pakko ottaa käyttöön tehokeinoja. Ei auta, vaikka valitsen kuinka rasvaisen voiteen iholleni, kun se huutaa kosteutta. Tiedättehän tunteen kun iho kiristää, tulee kuivia laikkuja ja tuntuu ettei se paksuinkaan voide imeydy. Silloin ihosi on todella kosteusköyhä. Se ei kaipaa lisää rasvaa, vaan kosteutta. Kosteuttavissa seerumeissa yksi on ylitse muiden, Biothermin Aqua Source. Puhdistuksen jälkeen kun levität seerumin ihollesi, tunnet välittömästi miten se ”täyttyy” kosteudesta.

Seerumeja löytyy laidasta laitaan, kosteuttavaa, tasapainottavaa, rauhottavaa, elvyttävää, kiinteyttävää. Seerumi myöskin helpottaa voiteen imeytymistä. Raaka-aineet ovat tiivistetyssä muodossa, koostumus ohut ja helposti imeytyvä, siksi vain muutama tippa rittää. Seerumi levitetään aina voiteen alle, puhtaalle iholle.

Valittaessa kuorintaa ja naamioita iholle, luota ammattilaisen apuun, älä valitse näitä itse. Käy Kosmetologin hoidoissa tai pyydä suositukset kuorintavoiteen ja kasvonaamion valintaan. Kuorintavoiteen ja kasvonaamion tulee olla juuri oikeanlainen, ihotyypin ja -tarpeen mukaan.

 

Kesällä ilma on kosteampaa ja iho voi hyvin.

 

~ Ihon hyvinvointiin vaikuttavat myös geenit, ravinto ja ylipäätään elintavat. Edesmenneellä Isoäidilläni oli upea, ohut ja sileä iho, joka säilyi lähes rypyttömänä yli 80 vuotiaaksi asti. Hänen ihonhoitorutiineihin kuuluivat vain vesi ja saippua! ~

 

Hieman huolestuneena seuraan ihoon ruiskutettavien täyteaineiden käyttöä. Aineethan ovat alunperin tarkoitetut ihon juonteiden ”kohottamiseen” paikallisesti. Mutta nytpä niitä käyttävät jo hyvinkin nuoret kasvojensa muokkaukseen ja näin venyttävät turhaan kimmoisaa ihoaan. Vuosien saatossa iho venyy, täyteaineita tarvitaan aina vaan lisää, silmä tottuu ja lopputulokset ovatkin aika huimat. Ja kun haluat lopettaa ihon täyttämisen, iho on venynyt, eikä ehkä palaudukaan ennalleen. Itse ulkomuodon muutosta ei kait sitten niin huomaa, kun niin moni on täyttänyt kasvonsa lähes tunnistamattomaksi. Auts…tää on nyt vaan mun mielipide, pidän niin luonnollisesta lookista. Ripsipidennykset, pigmentoinnit ja täyteaineet eivät ole mun juttu. Toki, upeitakin luonnollisen oloisia taidonnäytteitä olen kohdannut ja parhaita onnistumisia ovat ne joita en edes huomaa.

Jokatapauksessa kunnioita ihoasi, luot sen vain kerran, jo ennen syntymää.

 

Kesäistä loppuviikkoa!

 

 
 

p.s. Muista suojata ihosi ihanassa auringossa.

 
Katso myös:
Ne meikit
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!