0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Joogan matkassa

 

Vihdoin alkoi matkani joogaohjaajaksi. Ensimmäisen lähiviikonlopun jälkeen olen niin täpinässä etten malta odottaa pätevöitymistä ja tuntien ohjaamista. Haluan avata joogan maailman ihan kaikille. Kumota ennakkoasenteita, pysäyttää ihmiset tuntemaan kehonsa, temppelinsä. Ja mikä hauskinta, tätä koulua käydään joogamatolta käsin, rauhassa. Matka on pitkä mutta nyt se alkoi.

 


Jooga on menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan ja kehittämään itseään. Joogaharjoituksilla voi edistää ja vaalia hyvää terveyttä. Jooga tähtää ihmisen henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Tällä tarkoitetaan yhteyttä omaan itseen. Harjoituksessa liittyvät toisiinsa keho, mieli ja hengitys.

 
 

Jooga on mielen rauhoittumista.

 
 

Jooga merkitsee kokemusta omasta itsestä. Joogassa voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Kun on sopusoinnussa itsensä kanssa, voi se heijastua myös ihmissuhteisiin. Harjoituksia voi tehdä omasta kunnosta, iästä tai fyysisestä rakenteesta riippumatta. Joogasta voi hakea monenlaisia asioita; esimerkiksi rentoutumista, mielen rauhoittumista, fyysistä kuntoa tai lievitystä joihinkin vaivoihin.
Joogaharjoituksen jälkeen voikin yllättyä iloisesti siitä, miten paljon omaan olotilaan pystyy itse vaikuttamaan. Joogaharrastus kannustaa terveisiin elintapoihin yleisemminkin.

Kaikki joogan suuntaukset, joiden harjoituksissa tehdään pääasiassa kehon erilaisia asentoja, ovat perustaltaan hatha-joogaa.

(Osittain nuo kuvaukset oli lainattu Joogakeskus Himalajan sivulta. Oli niin hyvin kuvattu, etten sitä alkanut uudelleen taiteilemaan.)

  

Keho on sielun temppeli.

 
 

Juurikin hatha-jooga on se mun juttu. En niinkään ole kiinnostunut eri suuntauksista, joita on kyllä melkein äärettömästi. Hatha on perusjoogaa ja haluan keskittyä siihen. Joogaan ei myöskään tarvitse liittää mitään uskontoa tai vakaamusta, kuten useat luulevat. Jokainen saa kokea suuntautumisensa ja uskomuksensa omalla tavallaan. Eikä tähän myöskään liity mitää vakaumusta ruokavalion tai vaatevalintojen suhteen.

 
 

Jooga kuuluu kaikille.

 
 

Kehonhuoltoa, kehontuntemusta, sitä jooga on parhaimmillaan. Ei tarvita notkeutta tai akrobaatin ominaisuuksia, vaan liikkuvuus ja kehontuntemus kehittyvät matkan aikana. Tunteja on monenlaisia, mutta suosittelen jokaiselle ohjatulla tunnilla käymistä, koska itse et välttämättä näe tai ehkä vielä tunne millä tavoin eri liikkeet tulee suorittaa. Ohjaaja auttaa jokaista joogaajaa tunnilla ja löytää myöskin erilaiset apuvälineet sitä tarvitsevalle. Jokainen harjoittelee kuin kuplassa, keskittyy vain omaan suoritukseen, hengitykseen, sekä ohjaajan neuvoihin. Kukaan ei vertaile, vaan parhaimmillaan ollaan silmät suljettuina ja unohdetaan mitä oman kehon ulkopuolella tapahtuu.

 

Joogamatto on tilasi.

 
 

Varusteiksi tarvitset vain väljät ja mukavat vaatteet, sekä joogamaton. Tämä ei ole välineurheilua eikä kilpailua, kaikenlaisen suorittamisen voi unohtaa. Ja matka alkaa…

  

Matka kestääkin koko loppuelämän. Tietoa tulee energiakentistä, anatomiasta, hengityksestä, filosofiasta. Otat vastaan sen mitä tunnet tarvitsevasi, tai syvennyt joogan ihanaan maailmaan ihan hurahdukseen asti. Hyvää oloa et pysty välttämään. Jooga myöskin jännästi ohjaa sinut terveellisemmille urille. Joogatunnin jälkeen tekee mieli syödä terveellisemmin, kevyemmin ja yhtäkkiä huomaatkin kuuntelevasi temppeliäsi. Oijoi, paljon on teille vielä kerrottavaa matkani varrella.

 

Voimaannuttava tunne, kun jälleen uusi ovi on auennut.

 

Mahtavaa loppuviikkoa!

 

 

 
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!