0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Kesäkuulumisia

Kunpa vaan kellon voisi kesällä pysäyttää… kohta heinäkuu on jo ohi ja tuntuu ettei kunnon kesäkelit vielä ole alkaneetkaan.

Mutta, jokaisesta hetkestä oon ottanut kaiken irti. Kun aurinko hellii, ryntään ulos ja taas sadepäivinä puuhataan sisällä jotakin hyödyllistä.

Meilläpä on myös onneksi pieni karvakaveri, jonka kanssa tulee lenkkeiltyä päivittäin. Tykätään kuljeskella luonnossa ja varsinkin metsässä, jossa hellepäivinäkin on ihanan viileää. Sadepäivinä tuo pieni karvainen ei kyllä lähde ulos, silloin sitten odotetaan taukoa sateeseen tai piipahdetaan vain pikapisulla talon päädyssä. Meidän Wäinöstä kerroin aikanaan, postauksessa, Temppelin Terapeutti.Lenkkipoluilta löytyy tuliaisiksi kesäkukkia terassin maljakkoon. Rakastan luonnonkukkia. Rikkaruohotkin ovat toisinaan kauniita. Tällä hetkellä huumaannun kun kävelemme apilaniittyjen ohi, tuoksu on todella voimakas, ihana. Ja kaiken kruunuksi luonnonkukat ovat ilmaisia.


Ollaan liikuttu tietysti myös merellä paljon. Tavattu tuttuja ja nautittu Saaristomeren tunnelmasta. Kun vaan köydet irtoaa, unohdan kaiken arkisen ja vapaudun. Tunne on mahtava. Maisemat ovat aina yhtä huikeat ja mieluiten vietämmekin aikaa luonnonsatamien rauhassa. Vierassatamissa piipahdetaan syömässä tai tankkaamassa ruokavarastoja. Mahtavin hetki on se, kun heräät veneestä aurinkoiseen aamuun ja voit heti pulahtaa mereen. Nauttia aamiaisen rauhassa ja olla kiirehtimättä mihinkään. Iltaiset auringonlaskut ovat myös aina ihan huippuja, luonnon omia taideteoksia. Istut kalliolla ja nautit.


Toimisto muuttaa kesällä terassille.

Terassi on meidän toinen olohuone kesäisin ja sinne kannan myös läppärini. Nytkin kirjoittelen aurinkovarjon alla. Kaikki irti kesästä.


Tarpeeksi kun kuumottaa, voi pulahtaa uimaan. Ollaan niin onnekkaita kotimme sijainnista meren äärellä. 

Aikamoista herkuttelua tää kesä kyllä on. Grillissä valmistuu lähes kaikki ruuat. Paljon kaikkia kasviksia, lihoja ja savustuspöntössä kalaa. Salaatit, marjat ja hedelmät ovat nyt myös herkkua. Mansikoita syön melkein päivittäin, jotta tulee lyhyt mansikkakausi hyödynnettyä. Ja kun vieraita saapuu, pyöräytän pikakakun valmiista kakkupohjasta, kermavaahdosta, mansikoista ja marengista – helppoa ja herkkua!

Terveellistä tämä ei nyt aina ihan ole, mutta kesällä otetaan vähän rennomman kautta. Liikunnassa olen suosinut vain pitkiä koiralenkkejä ja joogaa. Salille en nyt mene, koska haluan kehooni lisää liikkuvuutta. Syksyllä sitten taas salitreenit tulee lisäksi kuvioihin.

Tämä suorittaja yrittää päästä ainaisesta suorittamisesta kovasti eroon, ottaa rennommin liikunnankin suhteen. Tiukkaa tekee, huono omatunto vaivaa heti kun viettää rennompaa elämää. Ja kieltämättä, näkyyhän se jo vähän vyötärölläkin, siunatut kesäkilot…

 
 

 

 

 

 

Toukokuussa ostamani Strömsö- kasvikaappi on kyllä ollut hyvä ostos! Mulla ei ikinä ole yrtit voinut näin hyvin. Sieltä nappaan tilliä, ruohosipulia, basilikaa, timjamia, korianteria, sitruunamelissaa ja minttua. Alimmalta hyllyltä saan makean mansikankin silloin tällöin.


 

Nyt lähden pesemään perunoita, savustuspönttöön pujahtaa pala lohta ja sen kaveriksi teen vielä nopean mozzarellasalaatin. Lasiin taidan lorauttaa kylmää, kuivaa valkkaria.

 
 

Elämä on tässä ja se, kauan odotettu kesä.

Nautitaan!

 


 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!