Pyöräytin Teille tämän suklaakakun. Kakun, joka on ehkä just nyt siellä kiellettyjen listalla, mutta sitten niihin tuleviin herkkupäiviin. Tämä on jälleen löytö reseptivihostani, enkä muista mitenkään sen alkuperää. Voita, kermaa, sokeria ja suklaata siitä ei ainakaan puutu.
Tarjoilin kakkua jouluna ja siitä lähes tapeltiin, on syntisen herkullista!
♥
Konjakkinen Suklaakakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 levy suklaata
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
kostutus
- 3/4 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl konjakkia
kuorrutus
- 3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
- 1,5 rkl voita
- 1,5 rkl kaakaojauhoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/4 dl tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.55 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Valmista kostute – kuumenna vesi ja sokeri, sekoita joukkoon konjakki.
Kostuta kakku.
Anna kakun vetäytyä päivän tai pari.
Valmista kuorrute. Sulata voi kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri.
Valuta kuorrute hitaasti kakun päälle ja koristele heti.
Anna jähmettyä.
Leikkaa terävällä veitsellä valmiit annospalat, jotta jokaiselle riittää.
Ihanaa Joulun odotusta!