0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Tee hyvää selälle

 

Kissa ~ Marjaryasana

 
 
Helppoja joogaliikkeitä voit tehdä itsenäisesti kotonakin. Kotoisa oloasu käy hyvin joogaan, joten voit heittäytyä matolle milloin tahansa. Tässä nyt yksi mukava ja helppo asana (liike/asento), jonka tunnistamme tutuksi eläinten, varsinkin kissojen, maailmasta. 
Kissa (Marjaryasana), liike joka sopii lähes kaikille. Jos polviin tekee kipeää, voit laittaa polvien alle jotain pehmeää. Jos taas ranteet tuntuvat kipeältä, voit laittaa käden nyrkkiin ja tukea näin. Kipua ei saa tuntua. 
  
Dynaaminen Kissa rentouttaa jännittynyttä selkää, avaa lempeästi rintarankaa. Vahvistaa selkä- ja vatsalihaksia.
• Asetu nelinkontin polvet lantion alla, kädet  suorina hartioiden alla.
• Hengitä ulos, jännitä vatsalihakset, paina lantio alas ja eteenpäin, leuka kohti rintaa. Anna selän pyöristyä.
• Hengitä sisään, vie lantio taakse, leuka eteen. Anna selän suoristua, luonnollisesti notkistua.
• Toista harjoitus rauhallisesti 5–10 kertaa hengityksen rytmissä. Tunnustele kehoa, kipua ei saa tuntua.
• Lopuksi laske pakarat kantapäitä kohden, vatsa laskeutuu reisien väliin, otsa lattiaan, kädet jalkaterien viereen. Rentoudu lapsiasennossa (Bhalasana). Hengitä vapaasti. Irrottaudu lapsiasennosta nousemalla selkä pyöreänä, nikama nikamalta, polviasentoon. 
Toista koko liikesarja rauhallisesti, omaan tahtiin muutamia kertoja. Anna selän rauhassa vetreytyä, tutustua liikkeeseen.

 
Lisää joogaliikkeitä tulossa jatkossakin.
Matkastani joogan maailmaan voit lukea tästä aikaisemmasta postauksestani.
 
 

Lähdetään yhdessä joogaamaan.

 


 
 
 

”Hathajooga on joogan klassisin ja länsimaissa tunnetuin muoto.

Rauhallinen ja lempeä Hathajooga koostuu joogan perusliikkeistä, eli asanoista, ja on monien nykyaikaisten joogalajien perusta. Harjoituksissa korostuu oikea hengitystekniikka, kehonhallinta ja mielenrauha.

Hathajoogan pyrkimyksenä on tasapainottaa keho ja mieli, sekä ylläpitää elinvoimaa ja terveyttä. Harjoitusten myötä mieli rauhoittuu, keskittymiskyky paranee ja keho vahvistuu.

Harjoitukset venyttävät ja notkeuttavat lihaksia ja nivelsiteitä, pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja ruuansulatusta, sekä auttavat oikean hengitystekniikan löytymisessä.”

~ Yoga Chitta Vritti Nirodha ~

 
 

 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!