0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Metsään!

Mun lempipaikkani on ehdottomasti luonto. Mieluiten meri ja saaristo, mutta hyvänä kakkosena tulee metsä. Luonnossa on jotain ihanan alkukantaista ja luonnossa voi todellakin olla omana itsenään, paljaana ja tyhjänä. Hiljentyminen ja itsensä kuuntelu onnistuu parhaiten luonnossa. Kuten aikaisemminkin olen kertonut, tykkään myös halailla puita. Kokeile, se oikeesti lohduttaa.
 
 

Metsässä on hyvää, rauhoittavaa ja terapeuttista voimaa.

 
 
Vanhana partiolaisena olen tottunut luonnossaliikkuja, monia retkiä ja vaelluksiakin on takana. Pieni extriimi tuo elämään sopivaa haastetta. Ilman haasteita onkin aika tylsää. Ulkona liikkuminen ei ole keleistä kiinni, vaan lähinnä varusteista. Pidä itsesi lämpimänä ja kuivana, opettele lukemaan karttaa ja treenaa muutamia ensiaputaitoja. On hyvä varautua kuitenkin kaikkeen. Pakkaa matkaan mieleiset eväät, tauko luonnonhelmassa on parasta.
Mun polttaritkin, kiitos järjestäjille, oli aikoinaan metsässä. Vaellettiin 18 kilometriä ja päädyttiin mökille, jossa ruoka, sauna ja juoma odotti. Oli ikimuistettava retki, kaikkien ystävien kesken ja niin mun näköiset karkelot. 
  
Viikonloppuna oli loistava ilma – poutaa, lämpöä ja pikkutuuli. Suuntasimme ensimmäiselle sieniretkelle ennestään tuttuun metsään.
Ei ollut hyttysiä, aurinko lämmitti ja viime päivien sateiden jälkeen löytyi muutamia sieniäkin. Mä olen aika huono sienituntija ja pitäydynkin vain kantarelleissa ja suppilovahveroissa. Turvallista.
Mukaan pakattiin maukkaat voikkarit ja termospullollinen kahvia, maistui huikeelta metsän keskellä. Masu pullollaan mätkähdin hetkeksi mättäälle ja alkoi luomet painaa. Ihana rauha, hiljaisuus ja lämpö. Tuli turvallinen ja hyvä olo.

 

 

 Kaikki maailman pahuus unohtui kauas, metsän ulottumattomiin.

 

 

 

 

 
Retken päätteksi pistin kotona pannut porisemaan ja loihdin maukkaan Kantarellirisoton. Tässä mun resepti, jota voit tietty muutella mieleiseksi tai tehdä muistakin sienistä.
 

Kantarellirisotto

 • 10 dl kantarelleja
 • 3 kpl salottisipulia
 • 2 kpl valkosipulinkynttä
 • 3 dl risottoriisiä
 • 2 dl kuivaa valkoviiniä
 • 1/2 dl tuoretta timjamia
 • 7 dl kasvislientä
 • 1 dl parmesaanijuustoa
 • 1 kpl kevätsipulia
 • 1 1/2 dl lehtipersiljaa
 • merisuolaa
 • mustapippuria
 • voita
 • oliiviöljyä

Laita paistinpannu kuumenemaan. Pannulle putsatut ja paloitellut sienet. Anna sienistä nesteet haihtua, lisää nokare voita ja paista sienet. 
Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä ja nokare voita. Kuullota rasvassa hienonnetut sipulit. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta.  
 

 Lisää timjami. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen, sekoita kokoajan. Anna keittyä noin 15-20 minuuttia, kunnes risottoriisi on kypsää ja muhevaa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kantarellit, parmesaaniraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. 

 

  Tarjoile samantien. Mums!

Saappaat jalkaan ja metsään!

Edes hetkeksi, metsäterapiaan.

 


 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!