0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Personal Trainer – Oma Valmentaja, miksi?

 
Nouseeko paino, vaikka kuinka liikut?
Nouseeko paino, vaikka kuinka vähän söisit?
Nouseeko paino, koska et jaksa välittää?
 
Aloitat aina maanantaisin – hurja kuntokuuri, syömiset syyniin ja päätät vakaasti uudesta alusta. Ja sitten, jo loppuviikolla tai kenties muutaman viikon kuluttua, et jaksakaan enää. Annat periksi, syömisille, ja sille sohvalle.
Tai, et vaan ehdi? Et vaan ehdi, huolehtia siitä mitä suuhusi laitat. Et ehdi liikkua tarpeeksi, etkä ehdi edes miettiä koko juttua.
Tai et tiedä miten kuuluu sitten syödä oikein? Ohjeita tulee joka suunnasta. Uuvut sekamelskan keskellä ja se punainen lanka hukkuu.
 

Syitä on monia, ehkä tekosyitäkin.

 
Lapsena meille opetetaan oikea ateriarytmi, oikea unirytmi, sekä ulkoilun ja liikunnan tärkeys. Syödään aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Unta ja ulkoilua riittävästi, mielellään joku liikunnallinen, kiva harrastuskin. Herkkupäivä on kerran viikossa ja muuten syödään monipuolisesti, lautasmallin mukaan. Ja sitten, aikuisena se jo unohtuukin.
Kuulin joskus sanottavan, että Suomessa syntyy maailman terveimmät vauvat ja kuolee sairaimmat vanhukset. Aika herättävää! Jotain menee vikaan elinkaaren aikana. Ja taitaakin olla juuri se, että unohtuu mitä lapsena meille opetetaan.
 

No, koskaan ei ole myöhäistä. 

 

 
Elämäntapamuutos tapahtuu pikkuhiljaa. Se on kääntynyt väärään suuntaan pikkuhiljaa ja se myös käännetään oikeille raiteille pikkuhiljaa. Pikadieetit eivät pitkälle kanna, eivätkä ole kovin terveellisiäkään. Ja jotta muutos saadaan oikein alkuun, tarvitaan kenties ammattilaisen apua.
Personal Trainer, Hyvinvointivalmentaja tai Oma Valmentaja – nimikkeitä on useita ja myös persoonia niiden takana. Itsellesi sopivimman löydät, kun ensin päätät minkälaisen muutoksen haluat ja minkälaisen ihmisen kanssa haluat muutoksesi suunnitella ja toteuttaa. Luottamus, ymmärrys, ammattitaito, sekä elämänkokemus painavat vaakakupissa paljon.
Minä olen saanut asiakkaikseni tavallisia, ihan arkisia ihmisiä. Nuoria ja vanhoja, miehiä sekä naisia. Osalle on suunniteltu ruokavalio – osalle ruokavalio, sekä liikuntaohjeistus.

Ruokavaliota lähdetään suunnittelemaan, vasta kun on ensin tutustuttu jo totuttuihin tapoihin, arkirytmiin, sekä mahdollisiin rajoitteisiin. Ruokapäiväkirja on siis se ensimmäinen mitä lähdetään täyttämään. Päiväkirjan lisäksi kartoitetaan kaikki tärkeät, luottamukselliset alkutiedot. Päätetään tavoite. Ja sitten aloitetaan uuden elämän harjoittelua käytännössä. Mikä sopii kenenkin keholle, löytyy kokeilemalla – jokainen keho kun on omanlaisensa.
Liikunnan määrä määrittelee paljonkin ruokavalion suhteen. Paljonko tarvitaan hiilihydraatteja, proteiineja ja hyviä rasvoja. Ja miten keho niitä käsittelee, on sekin hyvin yksilöllistä.
Ruokavaliossa ei tarvitse olla proteiinijuomia, rahkaa tai kananmunia. Liikunnan ei tarvitse olla punttisalitreeniä ja lenkkeilyä. Vaan molemmat voidaan koostaa mieleisistä asioista, elämän tulee olla kuitenkin mukavaa. Ja jos herkut ovat kovasti mieluisia, voidaan pitää viikossa vaikka yksi herkkupäivä, johon herkuttelu mahdutetaan. Mutta, jokapäiväistä herkuttelua ei sallita. Ja kokemuksesta tiedän, että herkuttelut jäävätkin ajan myötä vähäisiksi, kun huomaa miten keho niistä voi. Tulee tarve ja tietoisuus kohdella kehoa hyvin ja ylläpitää hyvää oloa. Muutaman kerran kun lipsahtaa herkuttelun puolelle ja toteaa sen katkaisevan hyvän voinnin vatsassa ja koko kehossa, haluaa varmasti palata taas sille hyvinvoinnin tielle, jolle on jo lähtenyt.
Valmentaja ei voi elää puolestasi, mutta kannustaa ja opastaa sinua hyvinvoinnin tielle, jokainen omalla tyylillään ja opeillaan. Valmentaja on luotettava tuki ja parhaimmillaan majakkasi elämän myrskyissä. Jokainen kaipaa välillä kannustusta, sekä taputusta olalle. Ja viimeistään keho kyllä kiittää hyvää kohtelua, voimalla hyvin.
 

Vaatii päättäväisyyttä ja omaa halua lähteä pitkän linjan muutokseen, mutta vaikeaa se ei ole.

 

Minä olen Hyvinvointivalmentaja, Personal Trainer ja Joogaohjaaja. Olen FAF (Fitness Academy of Finland) lisensoitu, sekä APT /EPRES  (Suomi ja Eurooppa) auktorisoitu Personal Trainer. Oppia ja kokemusta löytyy.
Valmentajana teen aina ensin asiakkailleni tarpeiden ja tavoitteiden mukaisen ruokavalion, sekä halutessa ohjeet mieleiseen liikuntaan. Oman vatsasairauden kautta minulla on valmiudet vaativammankin vatsan ruokavalion ohjaukseen, sekä monipuolisena liikunnan harrastajana, löydän varmasti jokaiselle sopivaa liikuntaa.
Ohessa kahden valmennettavani palautteet, jotka saan heidän luvallaan julkaista. Saat heiltä hiukan käsitystä miten minä autan onnistumaan elämänmuutoksissa.
 
Andrei:
” Noin kymmenen vuotta sitten aloin harrastamaan pyöräilyä. Tavoitteeni oli pyöräillä Ruotsissa käytävä Vätternrundan, joka on n. 300 km. Poljin reitin kaksi kertaa läpi, huonolla menestyksellä. Kolmannella kerralla n. 200 kilometrin kohdalla tuli “seinä vastaan” ja pyöräily loppui siihen. Pyöräilyn yhteydessä minulle ilmeni tasapaino-ongelmia ja pyöräily jäi sikseen.
Vuonna 2016 syksyllä alkoi herätä uudelleen ajatus maantiepyöräilystä. Syksyn aikana otin yhteyttä Anetteen ja aloimme yhdessä suunnittelemaan projektia VÄTTERNRUNDAN 2017. Alkusyksystä ostin itselleni cyclocrossin ja siitä alkoi jälleen intohimoinen harrastukseni maantiepyöräilyyn. Anette opasti minua ruokavaliossa, joka on toiminut hyvin. Työskentelen kolmivuorotyössä ja säännöllinen ruokavalion noudattaminen on kyllä ollut osittain haastavaa. Anette teki minulle kuntosaliohjelman, jota olen noudattanut. Kuntosaliohjelma on tehty kehittämään kestävyyttä maantiepyöräilyyn.
2017 kevään aikana olemme Anetten kanssa tavanneet muutamaan otteeseen ja suunnitelleet ruokavaliota ja pyöräilyohjelmaa, joka on toiminut erittäin hyvin. Minulla ei ole koskaan toiminut laihdutusohjelmat. Anetten laatima ohje ruokavalion noudattamisesta 4 tunnin välein sopii minulle mainiosti.
Vätternrundan 2017 ajoin läpi ja vielä uudella ennätysajalla, alle 15 tuntia! Maaliin tultuani päätin pyöräillä ensi vuonna alle 12 tuntia ja tämä tulee olemaan mahdollista Anetten avustuksella.
Kesän 2017 aikana pyöräilin myös Eteläkärkiajon ja Turku Touringin.
Kiitos Anette! Ilman sinua tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista. “
 

 
Tiina:
“Ruokavalio on monipuolinen ja helppo noudattaa. Se ei vaadi ”kikkailuja”, lisäravinteita tai muita sellaisia hankintoja. Plussaa on myös se, että koko perhe voi syödä samaa ruokaa. Ruokavalion jatkaminen yksin tästä eteenpäin onnistuu varmasti sen yksinkertaisuuden vuoksi.
Salitreenien helppoutta lisäsi se, että Anette näytti ja opasti kuntosalilaitteiden käytön. Anetten ohjeet olivat erittäin selkeät. Liikunnan kertojen suhteen oli vapauttavaa huomata, että vähempi on enempi ja laadukas, oikein tehty harjoittelu johtaa tuloksiin.
Anette on kannustava ja piti minuun viikottain yhteyttä. Mikä sai minut tuntemaan, että hän todella välittää ja tsemppasi ja tsemppaa minua kohti terveellisempiä elämäntapoja. Hän osasi olla tiukka minulle ruokavalion suhteen (pisteet tästä!!!), neuvoi minua useissa ruokavaliota koskevissa kysymyksissäni ja rauhoitteli painon suhteen, joka ei laskenut ihan niin nopeasti kuin olin ajatellut. Uskon ja elän niin, että pudotetut kilot pysyvät poissa ja paluuta entiseen karkkien mässäilyyn ei ole.
Anette oli aina iloinen ja positiivinen! Anettea oli ilo tavata PT- kerroilla ja olisikin ollut kivaa jos niitä olisi ollut enemmän! Juttua riitti niin urheilusta kuin ruokavaliosta jne. eli sielunhoitokin tuli samalla hoidettua.
Matkan varrella oli helpottavaa huomata, että pieni repsahdus ei kaada koko venettä ja mikä parasta se on Anettestakin osa elämää.
Ennen kaikkea on kuunneltava omaa temppeliä ja periksi ei anneta. ♥ “
 
 

Teen valmennuksia sekä etänä, että tapaamisilla.

Tästä löydät hinnastoni ja tästä yhteystietoni.

 

Äläkä epäröi ottaa yhteyttä, kynnys on matalalla.

 

 

 

 
 

Temppelin Emäntä