0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Reikihoito Temppelille

Yhteistyössä Hoitohuone Sinjan kanssa.

 

Reiki

Reiki on ikivanha energiahoitomuoto. Siinä hoidettava saa parantavaa energiaa hoitajan välityksellä. Tämä energia voimistaa kehon omaa immuunipuolustusta ja luonnollista paranemisprosessia.

Reikiä on käytetty jo tuhansia vuosia. Välillä tämä taito oli pitkään unohduksissa, kunnes japanilainen Mikao Usui löysi sen uudelleen ja alkoi opettaa sitä edelleen. Reiki tuli länsimaihin vasta myöhemmin, vuoden 1938 jälkeen kun sen tuoja, Havaijilainen Hawayo Takata vihittiin Reiki-Masteriksi ja hän alkoi opettaa tätä taitoa ensimmäisenä länsimaalaisille. Noista ajoista Reiki on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan; tällä hetkellä maailmassa lasketaan olevan yli 50 000 Usui-Reiki Masteria jotka opettavat joka päivä uusia Reikihoitajia ja edelleen uusia Reiki-Mastereita.

Reiki on henkisen tietoisuuden ohjaamaa elämänvoima-energiaa. Usui-Reiki on menetelmä sen käyttämiseen omassa henkisessä kehityksessä ja itsensä sekä muiden sairauksien ja vaivojen parantamisessa ja lievittämisessä.

Usui-Reiki on turvallinen parantamismetodi: hoidettava saa energiaa hoitajan käsien kautta. Se ei kuitenkaan ole peräisin hoitajasta vaan kulkee hänen kauttaan, joten hoitajan oma energia ei hoidettaessa vähene. (kopioitu Reikisivuilta)Reikihoitaja

Sini Varpi-Rämö on toiminut jo yli 4 vuotta Reikihoitajana. Sähköyliherkkyys sai aikoinaan Sinin kokeilemaan reikihoitoa ja tuo hieno kokemus johti kutsumukseen tulla Reikihoitajaksi. Reikiopinnoissa on kolme tasoa ja Sini on niistä suorittanut kaksi ensimmäistä. Kolmannen tason jälkeen on sitten jo itse Reikiopettaja. 

Hyvin nopeasti Sini huomasi omaavansa myös selvätuntoisuuden, eli hän pystyy kosketuksen kautta aistimaan energiavirtauksia. Pystyy määrittämään syitä ja antamaan myös täsmähoitona energiaa.

Tiedän että moni ajattelee tässä kohtaa että joopa joo…. mutta, suosittelen nyt lukemaan postauksen loppuun. Kerron oman kokemukseni Sinin käsittelystä.Otin kutsun reikihoitoon vastaan avoimin mielin. Ajattelen, että tästä maailmankaikkeudesta emme kuitenkaan vielä tiedä kaikkea, joten on turha blokata pois ajatuksia, ennen omaa kokemusta. Reiki on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, niin kyllä siinä pakko jotain perää on olla. Samoja energiakenttiä (Chakra) siinä käsitellään kuin Joogassa, josta kerroin aikanaan tässä postauksessa, Joogan matkassa.

 

Hoitohuone Sinja

Hoitohuone Sinja sijaitsee Raisiossa, Sinin kauniin kodin yhteydessä. Hoitohuoneella tarjotaan muitakin hoitoja; Hierontaa, Kuumakivihierontaa, Detox-kylpyjä ja Shiatsua. Hoitohuoneen sivuille pääset tästä.Reikihoito

Hoitohuoneessa on ihana tunnelma. Pieniä yksityiskohtia, kynttilän hämy ja turvallisuus. Meditatiivinen musiikki luo hiljaisuuteen rauhaa. Käyn lepäämään hoitopedille ja minut peitellään kevyellä peitteellä. Hoito tulee kestämään noin tunnin, olen vaatteet päällä, ensin selällään ja myöhemmin vatsallaan. Onneksi puin mukavan asun.

Sini aloittaa hoidon, hän pyytää että yrittäisin olla ajattelematta mitään. Suljen silmät ja annan ajatusten kulkea omaa kulkuaan.. 


 Aluksi tunnen ohimoilla lämpöä ja pientä vihlontaa. Huomaan Sinin käsien olevan siellä. En varsinaisesti tunne kosketusta, vaan jännää lämpöä. Kädet siirtyvät alaspäin, huomaan hengityksen syvenevän ja rauhoittuvan. Muutama todella syvä hengitys ja alkaa olo vapautumaan. Ajatukset harhailevat…olen välillä kauppalistassa, välillä Thaimaan rannalla kuunnellen aaltoja ja sitä simpukoista tehtyä tuulikelloa…

Sini pyytää lempeästi kääntymään ja palaan todellisuuteen. Nyt olen vatsallani ja painan pääni pehmeään tyynyyn. Sini jatkaa käsittelyään. Kuljen jälleen rannoilla, metsissä, kotona… ihanissa tunnelmissa. Välillä yritän miettiä missä kohtaa kehoani Sinin kädet ovat.

Yhtäkkiä olkapää nytkähtää, se kauan kipuillut olkapää. Tuntuu kuin se olisi vapautunut jostain pinteestä tai muistuttanut aikanaan saamastaan rasituksesta. Samalla hetkellä tunnen lämpöä ristiselässä ja huomaan Sinin käsien voimakkaan lämmön siellä. Vahva notkoselkäni saa ihanaa lämpöä..seuraava tuntemus tulee kantapäästä, tunnen kuin jokin virtaisi kantapäässä.. outoja tuntemuksia, mutta todellisia. Tunnen kuin leijailisin hoitopedillä, rauhallisuutta ja helppoa oloa.

Hoito päättyy pitkiin sivelyihin, heräilen todellisuuteen ja  keräilen itseäni hoitopediltä. Mitä juuri tapahtui? 


Käymme läpi hoitoa, Sini kysyy tuntemuksiani ja lopuksi hän kertoo mitä koki hoidon aikana. Tuntuu uskomattomalta, miten oikeassa hän tuntemuksissaan on. Sieltä löytyi stressiä, unirytmin sekavuutta, jopa vanhaa vihaa. Energian jumeja, jotka voivat olla vanhojakin juttuja, mutta aikanaan olleet niin vahvoja että tavallaan pyörivät kehossani vieläkin. 

Olen pyörällä päästäni, mutta olo on jännän kevyt ja tasapainoinen. Lähden sulattelemaan kokemusta ja pohtimaan tapahtunutta.

En todellakaan voi poissulkea, etteikö Reikihoidossa olisi jotain perää. Energiaa ja lämpöä, jota tunsin kehossani, vaikka Sinin kädet eivät edes välttämättä olleet kosketuksessa kehooni, mutta tunsin jotain. Olo on koko loppupäivän levollinen, mutta yöllä on vaikeuksia saada unen päästä kiinni, olen kummissani. Yleensä nukahdan helposti. Hakeekohan energiat kehossani nyt uusia kanavia tai löytävät kohdilleen?Käyn Sinin hoidossa vielä toistamiseenkin ja tuntemukset ovat aikalailla samoja. Tosin, nyt hän kertoo tuntevansa voimakasta virtausta kehoon, hermostoon, sydänchakraan ja kilpirauhasen alueelle. Olikohan niin, että ensimmäisellä kerralla havaitut jumit olivat hieman auenneet ja nyt energiaa virtaa uusilla reiteillä tai oikeisiin kohtiin…en tiedä, mutta kukapa sen varmaksi tietää. Olo on kuitenkin vieläkin tasapainoisempi, levollisempi ja saan hyvät unet seuraavana yönä. 

Suosittelen kokeilemaan, avoimin mielin. Ajanvarauksen tiedot Sinin hoitoon löydät tästä.

Pidähän Temppelistäsi hyvää huolta.

 

 
 

Temppelin Emäntä