0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Raparperi-keikauskakku

 

Sadepäivänä on mukava puuhata keittiössä. Sain juuri setäni kasvimaalta raparpereja ja kaivoin vanhan reseptivihkoni esiin. Muistelin siellä olevan herkullisen Raparperikakun ohjeen.

 
 

Ja niinpäs olikin!

 
 

Tässä kymmeniä vuosia vanha, jostain aikanaan bongaamani ohje. Alunperin siihen kuuluu mukaan pari omenaa, mutta mä hifistelin nyt pakastimesta löytyneillä banaanin paloilla.

(Kannattaa muuten mustuneet banaanit paloitella ja laittaa pakastimeen. Niitä on sitten näppärä lisätä leivonnaisiin tai smoothien joukkoon.)

 

 

 


 

 
 

Tarjoa keikauskakku kahvipöydässä tai jälkiruokana.

 
 
 

Raparperi-keikauskakku

 

Vuokaan

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 5 dl raparperia paloina
  • 2 omenaa tai 1 banaani paloina

 

Taikina

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Lisäksi

  • vaniljakastiketta, jäätelöä tai kermavaahtoa
  • sitruunamelissan lehtiä

 

1. Mittaa n. 22 cm halkaisijaltaan olevaan, tasapohjaiseen vuokaan voi ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 3 minuuttia. Sekoita sulanut sokeri ja voi tasaiseksi. Ripottele vuokaan raparperipalat ja mielesi mukaan, joko omena- tai banaanin paloja.

 
 

 

 

 

 

 

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan, vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperiseoksen päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.

 

3. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Pohjapuolesta tulee siis yläpuoli. Siitä nimi keikauskakku.

 

 

4. Koristele täysin jäähtynyt kakku Sitruunamelissan lehdillä. Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

 
 

Herkkuhetkiä!

 

 
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!