0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Samba, oi Caramba!

Rakastan musiikkia ja tanssia. Musiikkimakuni menee laidasta laitaan, mutta eniten miellyttää hyvät rytmit. Tanssi on ollut aina osa minua. Lapsuuteen kuuluivat lavatanssit; opin humppaa, valssia ja ne vaihtoaskeleet. Nuorena mentiin jazztanssilla, jazzbaletilla ja jopa baletilla, niin ja tietty ne kaikki mehudiscot. Nyt aikuisena latinalaisrytmit huumaavat – Zumba toi minut takaisin tanssiharrastukseen, kävin muutaman Salsatunninkin, mutta Samba huumasi minut täysin.

Samba on periaatteessa vain yksi tanssiaskellus, Samba no pé. Suomeksi Samba no pé tarkoittaa Samba jaloissa, ja sehän se juttu onkin, oppia samba no pé- askeleet. Että oli haastavaa alkeistunneilla tankata kolmea askelta ja niiden rytmitystä, tuntui käsittämättömältä miten joku voi sen askeltaa niin salamannopeasti. Mutta, harjoitus tekee mestarin, muutaman kuukauden jankkaamisen jälkeen se onnistui, nopea Samba no pé! Hui, miten hienoa! Tähän sitten vain lisätään käännöksiä, hypähdyksiä, kaikkia erilaisia koreaografioita, annetaan musiikin viedä.


Helsinki Samba Carnaval 2015

Samba musiikkina on aivan mahtavaa, erilaiset rummut antavat mahtaavaa rytmiä, joka tuntuu sydämessä asti. Saa unohtamaan kaiken muun, jalat menevät niin nopeasti että muu kroppa hytkyy iloisena mukana.

Samba Cariocan Bateria (orkesteri, rumpuryhmä) soittaa sambakoulussa livenä aina sunnuntaisin klo. 17-18.30, se on ihan pakko kokea. Tutustu Sambakoulu Cariocaan tästä. 

 

En voi olla hymyilemättä kun tanssin Sambaa!

 

Vuoden kohokohta on vuotuiset Samba Carnavalit Helsingissä. Niihin valmistaudutaan koko talvi, harjoitellaan kulkuekoreografiaa ja valmistetaan asuja. Helsinki Samba CarnavalHuolellinen valmistautuminen ennen kulkuetta oman porukan kanssa on mahtavaa ja siihen liittyykin jo omat perinteensä. Tunnelma on katossa! 

 

Helsinki Samba Carnaval 2015, Samba Carioca Velha Guarda


 

Helsinki Samba Carnaval 2016, Samba Carioca Velha Guarda

 


 

Anna rytmien viedä ja nauti hetkestä! 

 

 

P.S. JOS KAIPAAT TANSSIKAVERIA, KLIKKAA TÄSTÄ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!