0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Siivoushullun Kevät!

Olen valon lapsi, rakastan aurinkoa.

 

Valaistuvat päivät ja kevätauringon kirkkaus tuntuvat ihan takaraivossa asti. Puhkean hereille. Olen virkeä, pirteä ja entistä iloisempi. Tiedän, että kaikille kevät ei ole ollenkaan niin iloista aikaa. Tulee paljas ja alaston olo, pitkän, pimeän talven jälkeen. On ihmisiä, jotka vetävät kaihtimet piukkaan, unohtavat valon ja auringon, mielummin sytyttävät vaikka kynttilän. Mutta minä avaan kaikki verhot, ovet ja ikkunat- annan auringon jokaisen säteen tulvia sisään!
Mainittakoon, että tarvitsen kuitenkin kaikki neljä vuodenaikaa. Koska taasen kesän jälkeen rakastan syksyä ja talvea, kun voi käpertyä pimeyteen ja rauhoittua vilkkaan kevään ja kesän jälkeen. Mutta nyt, pimeyden jälkeen, valo ja lämpö ovat parasta.

Siivoushullulle tämä on kyllä ihan sekopäistä aikaa. Aurinko paistaa matalalta ja saa jokaikisen pölyhiukkasen ja tahran näkyviin. Ahdistavaa ja kuljenkin rätti kädessä paikasta toiseen.

Eilen oli vuorossa ikkunoiden pesu. Tykkään pestä ikkunoita, tuloksen kun näkee samantien ja jotenkin kaikki tuntuu paljon puhtaammalta kun ikkunat ovat puhtaat. Pesen ikkunat perinteisin menetelmin, vettä, fairya, lasta ja pyyhe- kirkasta tulee. Ikkunat pestään keväällä ja syksyllä, jos oikein paljon kesäkuussa leijailee keltaista, tahmaista männyn siitepölyä, niin ne pestään ulkoa vielä silloinkin.

Nyt saan kaivaa pimennysverhon makuuhuoneen ikkunaan. Lähestyvän kesän merkki, kun aamut valkenevat yhä aikaisemmin. Tärkeää lepoa ja unta ei saa kuitenkaan antaa valon häiritä. Muutama vuosi sitten ostin mittojen mukaan palan pimennyskangasta, lisäsin siihen purjerenkaat, koukut ikkunan karmeihin ja sain näppärän pimennysverhon makkariin. Päiväksi se siirty kauniisti sivuun.


Sauna pestään jouluksi ja juhannukseksi. Viikkosiivous tehdään joka torstai, tai nyttemmin perjantai. Vuodevaatteiden vaihto jokatoinen viikko, samoin lattioiden pesu. Näin, jämptiä ja järjestelmällistä, ei poikkeuksia, tai pää hajoaa.

Oikeesti, tuntuu kaaokselta korvien välissä, jos ei ole koti järjestyksessä ja siisti. Monen mielestä meillä on aina siistiä, mutta mun täytyy tietää että on puhdasta ja kaikki paikallaan. Niin se vain on. Aikanaan meillä kävi siivoojakin vähän aikaa, mutta luovuin siitä koska haluan itse siivota, jotta tiedän että on kunnolla tehty.. Kanssasisareni ymmärrätte minua, tiedän sen. Joskus yritän antaa sekamelskan olla, varsinkin kun lapset olivat pieniä, mutta ei siitä mitään tullut, tai tuli- huonotuulinen muija. Pakko on vaan antaa rätin heilua ja jaksaa laittaa tavaroita paikoilleen.


Oi, mikä nautinto kun saan siivottua ja kaikki on omilla paikoillaan, puhdasta ja siistiä.Veneilyssä tästä järjestelmällisyydestä on ollut suuresti hyötyä, koska pienissä tiloissa on tavarat todellakin oltava omilla paikoillaan. Ylimääräistä tavaraa ei voi olla, eikä miten tai missä sattuu. Muuten, huonon kelin sattuessa, kaikki on hyrskynmyrskyn. Jos kiireessä ja keinutuksessa jotain tarvitaan, se tulee löytyä nopeasti mukaan. Veneessä ei myöskään ole paljoa siivottavaa, joten mulle loma veneessä on ollut aina todellinen loma. Veneessä osaan olla tekemättä mitään. Merellä ollaankin viihdytty parhaimmillaan jopa kuukauden päivät putkeen. Ai että, kohta sekin taas koittaa, odotan veneen vesillelaskua innolla!

No, nyt on siivoukset suoritettu ja keväinen kävelylenkki auringossa tehty. Siirryn pihalle siivoamaan, kevätleikkaus pensaille odottaa.


Nautitaan hetkestä, otetaan malja keväälle!

 


 

Aurinkoista viikonloppua!

 

 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!