0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

5 vinkkiä pirteään päivään!

 

Aamutoimilla takaat hyvän startin.

Mulla on tietyt aamurutiinit, joilla varmistan pirteän päivän, vaikka yöuni olisikin ollut huonoa. Tosin, nukun nykyään todella hyvin.
Olisko juuri myös näiden aamurutiinien ansiosta, jotka starttaavat koko päivän. Tai sen ihanan purentakiskon, jonka hankin hammaslääkäriltä muutama vuosi sitten hampaiden yölliseen purentaan ja narskutteluun. Rakastan purentakiskoani ja sen onkin todettu auttavan, tietenkin hampaiden yöllisessä narskuttelussa, mutta myös syventävän yöunta. Ja kyllä, toimii!


  1. Herää ajoissa. Älä torkuta, vaan herää heti!
  2. Huuhtele kasvot kylmällä vedellä. Kylmä vesi saa veren kiertämään, alentaa näin turvotusta koko kasvoilla ja varsinkin silmänympärysiholla. Äidiltä opittu kikka. ♥
  3. Juo lasillinen raikasta, kylmää vettä. Suu raikastuu, tyhjä masu herää ja siellä alkaa myös tapahtumaan. Veri kiertää, kylmä vesi herättää hermoston ja ruuansulatuskaluston valmiuksiin.
  4. Tee happihyppely. Avaa edes ikkuna ja haukkaa raitista ilmaa. Tai kaikkein paras, jos tekisit pienen ulkoilun aamulla. Mulla se tulee automaattisesti koiran kanssa, mutta ennen koiraakin olin innokas aamulenkkeilijä. Koko keho ja aistit herää, linnut laulaa. Voit hetken rauhoittua ja kenties jäsennellä tulevan päivän ohjelmaa.
  5. Syö kunnon aamupala. Proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, sinulle sopivassa suhteessa. Pääasia, että syöt jotain, energiavaje on hurja yön jäljiltä.

Ohessa tietenkin peset hampaat, puet ja hoidat muutkin aamurutiinisi. Mutta, yllämainitut ovat mulle ne tärkeimmät pirteän päivän starttaajat.

 

Jos on aikaa, teen myös muutaman joogaliikkeen. 

 


 

Lue myös:

Ah, aamiainen!

Inkivääriryyppy, skippis Terveydelle!

Joogaa kaikille.

Ihonhoitorutiinit ja suosikit

Ne meikit

 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!