Tässäpä helpoin sämpyläohje, jonka olen koskaan bongannut. Ei tarvii sormia sotkea taikinaan ja tiskiäkin tulee vain kulhon, kapustan ja lusikoiden verran.
Kaikki ainekset sotketaan keskenään, kohotetaan viileässä yön yli ja aamulla lusikoit taikinakekoja pellille ja pelti kuumaan uuniin.
Mikäs sen parempaa kuin uunituoreet, rapeakuoriset aamiaissämpylät. Miksei iltaankin, annat vain taikinan kohota viileässä vähintään 8 tuntia.
Huomioi, että vesi taikinassa on haaleaa, koska taikinalle tehdään helppo kylmäkohotus. Jauhoiksi voit valita mitä itse haluat. Mulla oli nyt Myllärin luomu sämpyläjauhoseos, jossa kauraa ja vehnäjauhoja. Mutta, ens kerralla jauhan jauhot kaurahiutaleista blenderissa ja kokeilen saisinko näin vatsaystävällisen kauravaihtoehdon.
Helpot sämpylät
7,5 dl haaleaa vettä
1 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
13 dl jauhoja
Jauhot, hiiva ja suola kulhossa sekaisin. Lisää haalea vesi ja sekoita haarukalla, lusikalla tai kauhalla löysäksi taikinaksi. Peitä kulho ja laita viileään vähintään 8 tunniksi.
Kuumenna uuni 235 asteeseen. Lusikoi kahden lusikan avulla korkeita kekoja pellille, leivinpaperin päälle. Korkeita, koska taikina hieman leviää uunissa.
Suuria sämpylöitä tulee pellillinen, 9 kappaletta. Paista n. 20 minuuttia. Kypsä sämpylä kumisee pohjaan koputettaessa.
Kuumenna uuni 235 asteeseen. Lusikoi kahden lusikan avulla korkeita kekoja pellille, leivinpaperin päälle. Korkeita, koska taikina hieman leviää uunissa.
Suuria sämpylöitä tulee pellillinen, 9 kappaletta. Paista n. 20 minuuttia. Kypsä sämpylä kumisee pohjaan koputettaessa.
Tarjoile lämpimänä. Mums!
♥
p.s. ohje tais olla Ilta-Sanomissa.