0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Caesar salaatinkastike ja samalla Janssonin kiusaus.

Herkkupäiviin jaan teille nyt parhaan Caesar-salaatinkastikeohjeen. Ja kuin huomaamatta samalla syntyy myös Janssonin kiusaus. Salaatinkastikkeeseen kun tarvitaan vain yksi anjovisfilee, joten kaikki muut purkissa uivat fileet käytetään Janssonin kiusaukseen. Jälleen helpot ja herkulliset ohjeet. Ohjeet, jotka olen saanut serkultani, Valokuvaaja Arto Arvilahdelta, joka on myös ammatiltaan Keittiömestari. Mestari, jonka puoleen aina käännyn kun tarvitsen hyviä ohjeita.

Kaivahan blenderi esiin.

Caesar – kastike

 • 200g Hellman’s majoneesia
 • 1 anjovisfilee
 • 1/2 valkosipulin kynsi
 • 2 rkl Worchesterkastiketta
 • 1/2 dl raastettua Parmesan- juustoa
 • kuplavettä (vichyä, kivennäis- tai sodastreamvettä)

Kaikki paitsi kuplavesi blenderiin. Surrauta sileeksi. Ohenna sopivaksi kuplavedellä. Valmis.

Caesar salaattiin kuuluu perinteisesti cosmopolitan- tai roomansalaatti. Itse lisään myös muita salaatteja, tomaattia ja kurkkua, josta kaavin keskustan pois (vetistää muuten salaatin). Salaatin päälle kastike, leipäkrutonkeja ja muutama lastu Parmesan- juustoa. Jos haluaa ruokaisamman salaatin, lisää salaattiin vielä paistettua kanaa, kalaa tai sulatettuja katkarapuja.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä kastikkeen ilman Worchesterkastiketta, korvaat kastikkeen sitruunalla. Joko niin, että laitat 1 rkl Worchesteria ja 1 rkl sitruunan mehua. Tai sitten pelkästään 2 rkl sitruunan mehua. Siis, tee näin jos haluat vältellä lisäaineita. Toki, sitruunan mehulla kastike on todella raikas.

Leipäkrutongit teen itse. Leipää paahtimeen, paahdetun leivän päälle voita tai oliiviöljyä. Kuutioi.Anjovisfileepurkkiin jää kiva määrä anjoviksia, joten niistä loihditaan maukas Janssonin kiusaus.

Janssonin kiusaus

 • Anjovisfileitä
 • 5-8 jauhoista perunaa
 • 1 sipuli
 • suolaa, mustapippuria
 • 3 dl kermaa

Kuullota sipuli, suikaloi perunat, paloittele anjovikset. Lado uunivuokaan, lisää hieman suolaa ja pippuria. Vuoka uuniin 175 asteeseen. 20 minuutin kuluttua lisää kerma ja kypsennä loppuun, noin puoli tuntia. Namia!

Maukkaita herkkuhetkiä!

Temppelin Emäntä