0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Hyvän omantunnon Joogamatto

 
 
Mietitkö koskaan joogamatolla, mitä materiaalia koskettelet ja hengität?
Onko mattosi myrkytön tai luontoa kunnioittava?
 

Minä mietin. 

 
Etsin pitkään hyvää joogamattoa. Kokeilin erilaisia – ohuita, paksuja, edullisia ja kalliitakin. Eniten mielessä pyöri maton ympäristöystävällisyys ja tietenkin materiaalien luonnonmukainen terveellisyys. Innokkaana Joogaajana etsin myös täydellisesti pitävää, keholle sopivan pehmeää, mutta jämäkkää mattoa.
 

Pitkän etsinnän jälkeen löysin mahtavan, korkista ja luonnonkumista valmistetun maton.

 

 
Korkki on monikäyttöinen, uusiutuva luonnonmateriaali, jonka keräämiseen ei tarvitse kaataa puuta. Korkkia tuotetaan pääasiassa korkkitammesta, jota löytyy sekä luonnonvaraisena että viljeltynä. Puusta kuoritaan kaarnakerrosta noin yhdeksän vuoden välein. Tämä tehdään huolellisesti puuta vahingoittamatta. Kun puu on 25–30-vuotias, tehdään ensimmäinen hellävarainen kuorinta. Korkkitammet elävät jopa satoja vuosia. Korkki on materiaalina antibakteerinen, eli puhdistaa itse itsensä, eristää hyvin ääntä, hylkii kosteutta, on miellyttävän lämpöinen ja mukavasti pehmeän jämäkkä.
 

 
Luonnonkumi on kimmoinen aine, jota saadaan kumipuusta kerätystä maitiaisnesteestä. Maitiaisneste valutetaan kolotuista kumipuista juoksuttamalla ja saostetaan esimerkiksi muurahaishapolla. Näin syntyy raakakumia. Raakakumi on kuitenkin lämpimänä pehmeää ja plastista, kylmänä haurasta ja murtuvaa, siksi siihen lisätään vielä kuumennettuna rikkiä. Näin syntyy luonnonkumi, joka säilyttää ominaisuutensa huolimatta lämpötilan vaihteluista. Luonnonkumi on joustavaa, venyvää ja muodoltaan palautuvaa materiaalia. Kumi on loistava iskunvaimentaja ja joustavuudeltaan lähes korvaamaton materiaali.
 

Gurus- joogamaton luonnonkumi kerätään Gurus- sukutilalla Intian Keralassa.

 
 

 
Tämä joogamatto on 5 mm paksu. Joogamatot ovat yleensä, käyttötarkoituksesta riippuen 2 – 6 mm, mutta yli sentinkin paksuisia mattoja löytyy. Ohuet matot ovat edullisempia ja kevyitä, mutta myös lyhytikäisiä. Mitä paksumpi matto, sen paremmalta se tuntuu polville ja nivelille. Mutta, mitä paksumpi matto, sen vaikeampaa yleensä sillä on saavuttaa myös tasapainoa. Matto yleensä ”nuljuu” kehon alla. Siksi tämä Gurus- joogamatto, joka on valmistettu korkista ja luonnonkumista, on täydellinen. Siinä on mitä parhain pito, matto on pehmeä, mutta kuitenkin samalla sopivan jämäkkä. Saat tehtyä eri asentoja matolla turvallisesti ja huolettomasti. Matto pitää. Ja mitä enemmän matto kostuu, sen paremmin pito säilyy. Matto pysyy täydellisesti paikoillaan, luonnonmateriaalien paino pitää maton siinä mihin sen asetat.
 

Luonnollinen, liukumaton, myrkytön, itsepuhdistuva.

 
 


 
Gurus- joogamattoa voit käyttää kummin päin haluat, korkki- tai luonnonkumipuoli ylöspäin. Maton valmistuksessa ei käytetä kovia kemikaaleja tai myrkkyjä. Matto on erittäin kestävä, oikeastaan ainoa joogamatto jonka tarvitset.
 
Simppelit ohjeet ja saat Gurus- mattosi kestämään vuosia:

  • Rullaa matto aina korkkipuoli ylöspäin, niin estät halkeamat.
  • Älä jätä mattoa kesällä autoon tai kuumaan paikkaan pitkäksi aikaa.
  • Kuivata kostunut matto aina kokonaan ennen kuin rullaat sen säilöön pitkäksi aikaa.
  • Jos haluat joskus puhdistaa mattoa, huuhtele sitä vedellä ja / tai miedolla saippualiuoksella.

 
 

Jokaisesta myydystä Gurus- tuotteesta istutetaan uusi puu.

 
 

 

Puut istutetaan yhteistyössä Trees for the Future kanssa.

 

Palaa juurillesi.

 

I love Gurus.

 

 
 

Nyt pääset tilaamaan oman mattosi Temppelin Emännän Puodista.

 

Astu sisään tästä.

 

Tervetuloa!

 
 

 
 
Lue myös:
Gurus- sandaalit, kuin kävelisit tyynyillä.
 
 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!