0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Ihana Kökar – Hyvinvointiretriitti, Ahvenanmaan Saaristossa

Tunne Ahvenanmaan saariston raikas tuuli ihollasi, hengitä puhdasta ilmaa ja pysähdy rauhaan, ikiaikaisella Kökarin saarella.

 

Kökar on Suomen kunta, joka sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa, kaukana Kihdiselän toisella laidalla.  Kökar on Ahvenanmaan saariston ulommaisin saariryhmä, joka koostuu asutusta isommasta saaresta, jota ympäröivät tuhannet pienemmät saaret ja luodot. Pääsaarella asukkaita on noin 250 ja siellä on asuttu noin 3 000 vuoden ajan. Aikanaan saari sijaitsi vilkkaan merivaltatien varrella. Ensimmäiset asukkaat olivat luultavasti hylkeenmetsästäjiä. Kökarin vedet ovat aina olleet kalaisat ja siksi siellä on myös paljon hylkeitä. Kalastus on ollut pääelinkeino vuosisatojen ajan. Kökarilaiset purjehtivat kalamarkkinoille Tukholmaan ja Turkuun, missä he myivät saalistaan ja ostivat tarvitsemiaan tuotteita. Kökarilaiset ovat elättäneet itsensä pääosin omavaraisuudesta. Asukasluvultaan Kökar on Suomen toiseksi pienin kunta. 

Kökar on lisäksi tunnettu fransiskaaniluostaristaan, joka sijaitsi saarella keskiajalla. Joka vuosi heinäkuussa pidetään Fransiskaanipäivät pyhimyksen muistoksi. Kökarin Kirkko on pyhitetty Pyhälle Annalle ja rakennettu 1784. Kirkosta löytyy kastemalja 1200-luvulta. Kirkon vieressä sijaitsee Fransiskuskappeli, jonka paikalla sijaitsi keskiajalla fransiskaanimunkkien luostari. Kökar oli entisten aikojen pyhiinvaelluskohde. Hiljennymme retriitin aikana kuulemaan oppaan tarinaa upeasta Kökarin Kirkosta.

Länsi-Kökarissa kulkee Kalenin vaellusreitti mahtavan luonnon halki, jossa voi nähdä jäänteitä pronssikaudelta ja rautakaudelta, hautaröykkiöitä, jatulintarha sekä maailmansotien aikaisten linnoitusten rauniot. 

Retriitin majoitukset ja ruokailut huolehtii meille Brudhäll Hotell & Restaurang. Brudhäll on kaunis pieni hotelli meren äärellä Kökarilla. Siihen kuuluu oma vierasvenesatama sekä ravintola. Hotellissa on 19 huonetta, joissa kaikissa oma kylpyhuone sekä suihku. Majoitumme retriitille kahdenhengenhuoneisiin, lisämaksusta (60€) mahdollisuus myös yhdenhengenhuoneeseen. Brudhällissa uusi, kokemisen arvoinen, kaksikerroksinen sauna ja ulkoporeamme. Mahdollisuus myös pulahdukselle mereen.

Mahtava viikonloppuretriitti Ahvenanmaalla, Kökarissa alkaa autoillen tai bussilla läpi Paraisten kaupungin. Autolautalla ylitys Nauvoon ja saaren läpi Pärnäsin satamaan, josta autolautta Korppooseen ja siellä Galtbyn satamaan. Korppoon Galtbysta Kökariin matka taittuu yhteysaluksella. Matka kestää noin 2,5 tuntia ja on jalankulkijalle ilmainen. Oman auton saa mukaan erillisvarauksella ja  lisämaksulla. 

Edessä upeita hetkiä – lempeää Hathajoogaa, Äänimaljarentoutusta, ulkoilua, päiväunia, saunahetkiä, pulahduksia mereen ja ulkoporealtaaseen, sekä huikean herkullisia ruokia!

Ihana Kökar – Hyvinvoinnin retriitti,

Ahvenanmaan Saaristossa

2022

21.-23.10.

460 €

2023

10.-12.2.

27.-29.10.

469 €

Ohjelma:

PERJANTAI

 • Yhteysalus lähtee Korppoon Galtbyn satamasta aamulla klo.10. Laivalla kahvio. Yhteysalus on jalankulkijoille maksuton, oman auton saa mukaan erillisvarauksella ja  lisämaksulla.
 • Kökarissa n. klo.12.30. Kuljetukset Brudhälliin, jossa majoitumme.
 • Lounas
 • Äänimaljarentoutus, päiväunet
 • Vapaata ohjelmaa
 • Jooga&Äänimaljarentoutus
 • Illallinen
 • Sauna
 • Matka höyhensaarille

LAUANTAI

 • Aamiainen
 • Jooga & Äänimaljarentoutus
 • Vapaata ohjelmaa
 • Lounas
 • Äänimaljarentoutus, päiväunet.
 • Retkeilyä ympäri lumoavaa saarta, esim. Kalenin vaellusreittiä. Mahdollisuus myös opastettuun kierrokseen Kökarin (Pyhän Annan) kirkolla ja fransiskaaniluostarin rauniolla
 • Jooga & Äänimaljarentoutus
 • Illallinen
 • Sauna ja Phytomer-kosmetiikkaa
 • Matka höyhensaarille

SUNNUNTAI

 • Aamiainen
 • Jooga&Äänimaljarentoutus
 • Vapaata ohjelmaa
 • Yhteysalus lähtee Kökarista kohti Korppoota klo.12
 • Korppoon Galtbyssä n. klo.14.30

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle. Ulkosaariston sääolot vaikuttavat kuljetusten ja ohjelman aikatauluihin. Lähde matkaan joustavin mielin. 

Majoituksen ja ruokailut hoitaa Brudhäll Hotell&Restaurang.

Mukaan tarvitset, joogamaton, filtin, mukavan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulkoiluun. Voit ottaa mukaan myös omia herkkuja ja juomia. Ohjelman, Joogan ja Äänimaljarentoutuksen tarjoaa Anette Huila – Temppelin Emäntä. Jooga on lempeää hathajoogaa, aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Voit lukea lisää www.temppelinemanta.fi. Mukaan mahtuu rajoitettu määrä, ilmoittaudu mukaan www.temppelinemanta.fi/tuntivaraus.

Lisäkysymykset, sekä mahdolliset ruokarajoitukset voit lähettää sähköpostilla [email protected].
Tapahtuma laskutetaan kahdessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Temppelin Emäntä ja Brudhäll Hotell&Restaurang eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääse osallistumaan viikonloppuun, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan.

VAKUUTUS:
Osallistujia ei ole vakuutettu erikseen Temppelin Emännän tai Brudhällin puolesta. Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että tapaturma-tai vapaa-ajanvakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset. Ammattitaitoinen ohjaaja huolehtii sinusta, mutta osallistut harjoituksiin omalla vastuullasi.

Irrottaudu mantereesta ja arjesta.

Antaudu ulkosaariston syleilyyn, anna aikaa ja huomiota itsellesi.

Temppelin Emäntä