0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Luonnon pysäyttävä voima

Luonnossa on jotain ihanan alkukantaista, luonnossa voi olla omana itsenään, paljaana ja tyhjänä. Hiljentyminen ja itsensä kuuntelu onnistuu parhaiten luonnossa. Ulkona liikkuminen ei ole keleistä kiinni, vaan lähinnä varusteista. Pidä itsesi lämpimänä ja kuivana, opettele lukemaan karttaa ja treenaa muutamia ensiaputaitoja. On hyvä varautua kuitenkin kaikkeen. Pakkaa matkaan mieleiset eväät, tauko luonnonhelmassa on parasta.

Mene metsään. Metsässä on rauhoittavaa ja terapeuttista voimaa. Halaa puita, ammenna niistä lohduttavaa energiaa, rauhaa ja voimaa – viisauttakin. Kokeile rohkeasti. Unohda lenkit, joissa mittaat matkaa ja aikaa. Kulje hitaasti ja aisti. Istahda kannonnokkaan, mätkähdä mättäälle, kuuntele, haistele ja hengitä.

Suomen maa-alasta 80% on metsää. Metsät ovat arkiympäristöämme. On tutkittu, että luontoa lähellä olevilla asuinalueilla sairastuvuus on vähäisempää. Pidempiaikainen luonnossa oleilu saa aikaan ihmeitä. Sydämen syke ja verenpaine laskee, mieliala ja tarkkaavaisuus kohenee, elimistön puolustusmekanismit vahvistuvat, stressihormonien määrä vähenee, veren sokeriarvot tasaantuvat, masennuksen ja väsymyksen tunne vähenee ja elinvoimaisuuden tunne voimistuu.

Kulje veden äärelle. Suomi on tuhansien järvien maa ja Suomessa on myös ainutlaatuinen saaristo Itämerellä. Meri ja järvet ovat kaikkien ulottuvilla. Istahda siis rannalle. Veteen ja maisemaan tuijottelu käy meditaatiosta. Ajatukset virtaavat vapaasti ja mieli tyhjenee. Anna hengityksen virrata luonnollisena ja tunne miten koko kehon valtaa rauha.

Paras irtiotto arjesta tapahtuukin pidemmällä luontoretkellä. Pitää matkata kauas, että näkee lähelle. Ei siis ihme, että erilaiset retriitit ovat nyt suosittuja. Täydellinen nollaus ja pään tyhjennys, itsensä uudelleen löytäminen on tärkeää. Ota aikaa itsellesi, nauti luonnosta ja tunne miten olet osa luontoa. 

TEMPPELIN EMÄNTÄ – Hyvinvointiretriitit Suomen saaristossa, lue lisää tästä.

Muista, olet elämäsi tärkein ihminen.

Temppelin Emäntä