0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Saaristolaislimppu – Nauvon Limppu

Tässäpä pala Saaristoa. Tai, oikeastaan kokonainen limppu.

Resepti tulee kymmenien vuosien takaa, jostain lehdestä repäistynä.

Nauvon Limppu, Saaristolaisleipää.

  • 1 l piimää
  • 75 g tuoretta hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 3dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota piimään hiiva. Lisää siirappi, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot ja suola. Alusta mukaan vielä vehnäjauhot.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä 1,5 tuntia.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele kaksi kahden litran pitkänmallista, korkeareunaista vuokaa. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin kaksi tuntia. Voitele leipiä kypsymisen loppupuolella lämpimällä sokerisiirappiseoksella.

Kumoa kypsät leivät vuoista ja anna jäähtyä liinan alla.

Nauvon Limppu säilyy n. kaksi viikkoa.

Maukkaita makumatkoja Saaristoon!

Temppelin Emäntä