0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Ihana valo!

Parin viikon päästä olen virallisesti Personal Trainer, joten tässä tällähetkellä pakerran lopputyöni kanssa. Lähinnä kirjaan ja analysoin harjoitusasiakkaani matkaa kanssani, mutta siinäkin on hommaa. Ja miten se onkin, kun pitäisi tehdä sitä kirjaamistyötä ja raportointia, kaikki muu on yhtäkkiä kiinnostavampaa…keksin kaikenlaista puhdetta ja huomaan etten tee nyt taaskaan sitä mitä pitäisi. Palaan jälleen sorvin ääreen, tähän koneelle. Mutta, nytkin halusin muistaa teitä ensin.

Aivan mahtavan keväisiä ilmoja pidellyt täällä etelärannikolla, linnut laulaa aamuisin, aurinko paistaa aina pieniä hetkiä! Tuntuu kuin tulisimme ulos säkistä syksyn ja talven pimeimpien päivien jälkeen. Vaikkakin kesän jälkeen nautin niistä pimeistäkin kuukausista. Mutta, nyt tuntuu että valo jälleen voittaa, mennään hyvällä hyrinällä kevättä kohti.

 

Olen auringon lapsi, käännyn aina valoa kohden ja imen itseeni aurinkoenergiaa, valo tuntuu ihan sydämessä asti.

 

 

Valoa on tunnelinkin päässä, tämän päivän vaakalukema oli jo kolme kiloa vähemmän kuin neljä viikkoa sitten! Jes! Ihan huippua 🙂 Olen noudattanut ruokavaliotani, treenejä ja tipatontakin. Pieniä nytkähdyksiä välillä on sattunut, mutta heti palattu ruotuun, ja näin tuloksiakin syntyyn. Oi että, on tyytyväinen olo. Unet ovat makoisia kun kehoa on käytetty erilaisissa liikkumisissa hyödyksi, ravinto on oikeanlaista ja sitä on riittävästi, mieli on korkealla- tästä ei voi muutakuin jatkaa. Helppoa se on, ja jälleen mietin että miten sitä on muka niin vaikea ylläpitää… Elämäntapaa tässä nyt tehdään.

Hienoa huomata miten temppelin koneisto toimii. Nälkä tulee 3-4 tunnin välein. Ateriat ovat tasapainoisia, pitävät kylläisenä, enkä sorru naposteluihin. Vettä menee 3-5 litraa päivässä ja vihreää teetä, mun lempparia, muutamia kuppeja. Tee on mulle aina jälkiruoka ja varsinkin tämä tietty merkki ja maku. Aamuisin teen joukkoon raastan hieman tuoretta inkivääriä, luonnon omaa piristävää ja parantavaa ihmelääkettä. Inkivääri on vatsalle hyväksi, poistaa kipuja ja parantaa suoliston toimintaan, sanotaan auttavan tulehduksiinkin. Flunssalääkkeenähän inkivääri on pitkään tunnettu. Minua kiinnostaa eniten sen vaikutukset suoliston toimintaan, koska sairastan Crohnin tautia (tästä tulossa oma postaus myöhemmin). Vihreä tee sopii vatsalleni paremmin kuin musta, sen olen oppinut. Ja vihreän teen terveysvaikutukset ovat myös moninaiset. Hyvä olo on niin hieno asia, että siitä tahtoo pitää kaikilla tavoin kiinni. Omat valinnat vaikuttavat eniten.Pakko vielä jakaa kanssanne palaute, jonka sain harjoitusasiakkaaltani 10 viikon rupeamamme jälkeen. Ihanaa, en jaksaisi odottaa että saan kaikki koulutukset suoritettua ja voin aloittaa työni hyvinvoinnin ammattilaisena!

  • Ruokavalio on monipuolinen ja helppo noudattaa. Se ei vaadi ”kikkailuja”, lisäravinteita tai muita sellaisia hankintoja. Plussaa on myös se, että koko perhe voi syödä samaa ruokaa. Ruokavalion jatkaminen yksin tästä eteenpäin onnistuu varmasti sen yksinkertaisuuden vuoksi.
  • Salitreenien helppoutta lisäsi se, että Anette näytti ja opasti kuntosalilaitteiden käytön. Aneten ohjeet olivat erittäin selkeät. Liikunnan kertojen suhteen oli vapauttavaa huomata, että vähempi on enempi ja laadukas, oikein tehty harjoittelu johtaa tuloksiin.
  • Anette on kannustava ja piti minuun viikottain yhteyttä. Mikä sai minut tuntemaan, että hän todella välittää ja tsemppasi ja tsemppaa minua kohti terveellisempiä elämäntapoja.
  • Anette osasi olla tiukka minulle ruokavalion suhteen (pisteet tästä!!!). Hän neuvoi minua useissa ruokavaliota koskevissa kysymyksissäni ja rauhoitteli painon suhteen joka ei laskenut ihan niin nopeasti kuin olin ajatellut. Uskon ja elän niin, että pudotetut kilot pysyvät poissa ja paluuta entiseen karkkien mässäilyyn ei ole.
  • Anette oli aina iloinen ja positiivinen! Anettea oli ilo tavata PT kerroilla ja olisikin ollut kivaa jos niitä olisi ollut enemmän! Juttua riitti niin urheilusta kuin ruokavaliosta jne eli sielunhoitokin tuli samalla hoidettua!
  • Matkan varrella oli helpottavaa huomata, että pieni repsahdus ei kaada koko venettä ja mikä parasta se on Anetestakin osa elämää! Ennen kaikkea on kuunneltava omaa temppeliä ja periksi ei anneta!

 
 

Aurinkoista, valoisaa viikonloppua!

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!