0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Joogaa kaikille

Liian usein olen kuullut kysyttävän, että voinko harrastaa joogaa? Olen ylipainoinen, kankea, vanha, kokematon ja niin edelleen..

Tottakai voit!

Joogaa on monia eri lajeja, mutta Hatha- jooga, jota minä opetan, on se kaikkein alkuperäisin joogamuoto, tuhansia vuosia vanha. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja helppoja. Jos jokin liike tuottaa sinulle vaikeuksia, aina löytyy vaihtoehto. Hatha- joogassa keskitytään oikeanlaisen hengityksen oppimiseen, oman kehon tuntemukseen, kehon vahvistamiseen, sekä mielen rauhoittamiseen. Säännöllisellä harjoittelulla kehosi voima, liikkuvuus ja tasapaino kehittyvät. Opit hengittämään oikein, itsetuntosi ja elintapasi paranevat. Alat väkisinkin voimaan paremmin. Mielesi ja hermostosi rauhoittuvat, jolloin vatsasi rauhoittuu, unenlaatusi paranee, painonhallinta tulee helpommaksi, löydät ehkä jopa itsesi uudelleen.

Opit hallitsemaan mieltäsi ja kehoasi.

Joogatuntini sopivat aloittelijoille, mutta hyvin myös kokeneemmillekin joogaajille, silloin liikkeet ja tunnin kulku ovat tuttuja. Tunti alkaa aina rentoutusharjoituksella, jossa ohjaan sinua rauhoittamaan mieltäsi, löytämään oman luonnollisen hengityksesi. Annat itsellesi luvan rentoutua. Olet omassa kuplassasi ja keskityt vain itseesi. Soitan rentoutuksen aikana huumaavan rentouttavia äänimaljoja.

Joogatunnilla ei kilpailla kauneimmasta asennosta tai notkeudesta.

Rentoutuksen jälkeen, herättelemme hiljalleen kehoa tuleviin asanoihin, eli asentoihin.  Teemme lempeästi liikkeitä, jotka avaavat ja vahvistavat kehoa. Teemme joogaharjoituksen yhdessä, hengityksen tahtiin, kuunnellen kehoa. Kipua ei saa tuntua ja jos jokin liike ei onnistu, ohjaan vaihtoehtoiseen liikkeeseen.

Kunnioitamme ja kuuntelemme kehoa.

Tunnin lopuksi vaivutan joogaajat jälleen äänimaljoin ja ohjauksella rentoutukseen, jossa mieli ja keho lähtevät matkalle. Vaivut ehkä uneen tai ajatuksesi matkaavat jonnekin. Äänimaljojen hurmaava sointu saattelee sinua rentoutuksen maailmaan. Loppurentoutuksen jälkeen herättelen lempeästi, kiitämme kehoamme ja jatkamme matkaamme.

Kehosi on Temppelisi.

Namaste.


 

Tervetuloa mukaan, pidän Joogatunteja Turun seudulla, Retriittejä  ja yksityisryhmiä ympäri Suomea.

Joogatunneille, Äänimaljarentoutuksiin ja Retriitteihin voit varata paikkasi täällä. 

 
Lue myös:
Hyvän omantunnon Joogamatto
Keinuimme Ääniaalloilla Sanomalehteen
Uskomaton Äänimaljarentoutus
 

Temppelin Emäntä