0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Kookoskanaa

 
Tässä yksi lemppareistani, joka valmistuu samaan aikaan kun riisi kypsyy. Pikaruokaa siis. Kookosöljyn tilalla voit käyttää oliiviöljyä ja kookosmaidon tilalla kanalientä, jos kookoksen maku mietityttää. Kookos maistuu kyllä ruuassa ihan eriltä kuin ehkä mielikuvissa, siksi suosittelen kokeilemaan. Kookosmaito antaa ruualle kermamaisen tunnun, ollen kuitenkin se terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto.
 
 

Maistuvaa ruokaa 15-30 minuutissa. Teen aina reilun määrän, niin on seuraavan päivän ruoka vieläkin pikaisempaa.

 

 
Teen itse ruuat, jotta tiedän mitä syön. Yksinkertaiset, nopeat ja helpot reseptit on mun juttu, ei turhia kikkailuja. Käytän aina tuoreita yrttejä, kasviksia ja marjoja jos mahdollista, mutta pakastetut ja kuivatutkin käy, tosin silloin maku ei ole ihan yhtä freesi.
 
 

 

 
 

Kookoskanaa 

 

sipuli

valkosipulin kynsi

paketti kanaa (puhdasta, ilman marinaadeja)

kookosöljyä

kookosmaitoa

Knorr kanafondiannos

tuoretta korianteria

suolaa, pippuria, paprikaa, currya, chilia maun mukaan

Kuullota kookosöljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli, lisää kana. Anna kanojen ruskistua ja lisää suola, pippuria, currya ja chilia maun mukaan. Hetken kuluttua lisää kookosmaito, kanafondiannos, silputtua korianteria. Kiehuta hiljalleen 5-10 minuttia. Nauti kasvisten ja/tai maukkaan riisin kanssa.

 

 
 

hifistelyä

Makua täydentämään voit lisätä vielä tuoretta sitruunaruohoa, pari *kaffirlimen lehteä (erittäin tärkeä maun antaja) ja vaikka punaista **currytahnaa.

*) myydään kuivattuna maustehyllyssä

**) myydään lasipurkissa maustehyllyssä, jossa myös pestot

 
 
 

Maukkaita hetkiä, itsetehdyn ruuan parissa.

 

 

 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!