0

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Seikkailemme luonnossa, nautimme rauhasta,

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja, heleää Koshi-kelloa, Sadeputkea, sekä tummarytmistä Lapinrumpua. Tarvitset

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Oman Temppelinsä Emäntä, seisoo Turun Sanomissa.

Turun Sanomien toimittaja Jaana Pakarinen haastatteli ja kirjoitti minusta kivan jutun. Tämä julkaistiin Turun Sanomien Kaupunki-liitteessä 16.tammikuuta 2020. Kuvat otti Riitta Salmi.
“Anette Huilasta tuli hyvinvointivalmentaja oman sairastumisensa myötä. Temppelin Emäntä-yritystään hän on pyörittänyt nyt puolentoista vuoden ajan. Anette Huila ehti toimia parikymmentä vuotta kaupan alalla, kunnes hän päätti jättäytyä oravanpyörästä ja vaihtaa kokonaan alaa.
– Toimin esimiesasemassa kosmetiikkabisneksessä. Elämä oli suorittamista, mihin uuvuin ja silloin lapsenikin olivat pieniä, Huila muistelee.
Lisäksi Huila sairastui Chronin tautiin, tulehdukselliseen suolistosairauteen, mikä sai hänet kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiin.
– Ja kun työni kaupan alalla päättyi, päätin, että nyt on aika muutokselle, Huila kertoo.
Hän päätti kouluttautua joogaohjaajaksi, äänimaljarentouttajaksi sekä personal traineriksi. Hän oli jo jonkun aikaa pyörittänyt Temppelin Emäntä-nimistä blogia, mikä myöhemmin, puolitoista vuotta sitten myös valikoitui tuoreen yrityksen nimeksi. Temppelin Emäntä kuvaa omasta kehostaan huolehtimista; meistä jokainen on oman temppelinsä emäntä tai isäntä.

Huilan työnkuvaan kuuluu sekä jooga- että äänimaljarentoutustuntien pitoa, joiden lisäksi hän toimii personal trainerina. Jooga- ja äänimaljatunteja hän pitää pääasiassa Littoistenjärvellä sijaitsevassa Villa Järvelässä sekä kerran viikossa Turussa Tanssistudio Flamassa.
Vuoden verran Huila on pyörittänyt myös omaa verkkokauppaa.
– Kun jätin kaupan alan, sanoin, etten ikinä alalle palaa. Mutta kuinka ollakaan, toiminkin nyt mm. joogamattojen ja joogavaatteiden maahantuojana, Huila naurahtaa.
Vuoden alussa moni haluaa kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin ja jooga- ja äänimaljarentoutustunnit ovat kysyttyjä. Huila kertoo, että erityisen suosittuja ovat olleet myös hänen pitämänsä retriitit, joita hän järjestää saaristossa.
– Ne ovat hyvinvointiretriittejä, joissa irrottadutaan arjesta, liikutaan luonnossa, joogataan ja rentoudutaan äänimaljojen avulla. Se on rentoa yhdessäoloa. Hiljaisuuden retriittejä ne eivät ole, koska olen itsekin niin sosiaalinen ihminen, etten sellaiseen pystyisi, Huila nauraa.
Villa Järvelässä hän pitää päiväretriittejä, mutta pidempiä, koko viikonlopun mittaisia retriittejä hän järjestää eri puolella saaristoa.
– Retriittejä on Jurmossa, Långvikissä, Pensarin Sandvikissä sekä Utössä. Jurmon ja Villa Järvelän retriitit ovat keväältä jo täynnä, mutta muille on vielä tilaa, Huila vinkkaa.
Huila kertoo, että kokee olevansa nyt unelma-ammatissaan.
– Parasta työssäni on, kun saa avata hyvinvoinnin ovia ihmisille ja kuulee heidän kiitoksensa. Hienoimpia ovat esimerkiksi hetket kun tulemme saaristoretriittiin ja ihmisten kasvoilla paistaa aito ihastus, Huila kuvaa hymyillen.
 

  • Anette Huila
  • 47-vuotias hyvinvointivalmentaja
  • Yrittäjä, joogaohjaaja, äänimaljarentouttaja, personal trainer, kosmetologi
  • Kotoisin Turusta, asuu Kaarinassa
  • Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi aikuista lasta

 
Jaana Pakarinen/Turun Sanomat
 
 

 

 

Temppelin Emäntä