Vihdoin onnistuin oikeanlaisen granolaseoksen kanssa!
Granola on kuin mysli, mutta paahdettu rapeaksi. Granola on sekoitus pähkinöitä, siemeniä, hiutaleita, marjoja, hedelmiä, rasvaa ja makeutusta. Reseptejä on monia ja kaupan hyllyiltäkin löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Kaupasta lempparini on Paulunsin hasselpähkinä-taateligranola, mutta on aika arvokas, siksi halusin löytää oman, mieleisen, itsetehdyn seoksen.
Tässä Granolassa on hyviä rasvoja, pähkinöistä ja oliiviöljystä. Makeutus hunajasta ja banaanista. Runsaasti kuituja, sekä mahtava rapeus, jota muussattu kypsä banaani antaa. Makeutta voit säädellä hunajan ja banaanien määrällä.
Makean pähkinäinen, rapsakka Granola
- 5 dl kaurahiutaleita
- 5 dl rikottuja pähkinöitä, manteleita, siemeniä
- ½ tl hienoa merisuolaa
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1-1 ½ dl hunajaa
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1-2 muussattua banaania
- kuivattuja taateleita, rusinoita, hedelmiä tai marjoja maun mukaan
Sekoita hiutaleet, pähkinät/mantelit/siemenet ja mausteet keskenään. Lisää hunaja, öljy ja muussatut banaanit. Sekoita hyvin. Levitä tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 150 asteisessa uunissa, keskitasolla n. 30-40 minuuttia. Voit sekoittaa välillä ja seuraa ettei kärähdä! Kun Granolaseos on paahtunut ja jäähtynyt, sekoita joukkoon kuivatut taatelit/rusinat/hedelmät/marjat. Säilytä Granola kannellisessa lasipurkissa. Tosin kauaa se ei siellä ehdi säilöytyä, on niin himottavaa.
Nauti luonnonjogurtin tai rahkan kanssa. Namia!
Energiaa granolat sisältävät paljon, siksi onkin hyvä boosteri päivään. Käytä kuitenkin maltilla, jotta saat kaiken energian käytettyä.
Hyvinvointia, terveyttä ja energiaa päivään!
♥