1

Retriitit

˜ RETRIITTI (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’) Retriitin aikana opettelemme hengittelyä, kehon kuuntelua ja pysähtymistä – unohtamatta ihanaa, lempeää Hathajoogaa ja Äänimaljarentoutusta. Ulkoilemme kauniissa luonnossa, nautimme

Lue lisää »

Jooga

∼ Joogatunnillani opetellaan rentoutumaan, hengittämään, vahvistamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa lempeän Hathajoogan keinoin. Rentoutuksessa käytän hyväksi maagisia Äänimaljoja. Tarvitset vain mukavan asun, maton ja filtin,

Lue lisää »

Äänimaljarentoutus

∼ Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat.

Lue lisää »

Ayurveda, jotain ikiaikaista ja mahtavaa keholleni.

Yhteistyössä Ekokauneushoitola Karoliina K. kanssa
 
Ayurveda tulee sanskritin kielestä ja tarkoittaa “elämisen taitoa” (ayur = elämä, veda = tieto/taito). Ayurveda on 3 000 vuotta vanha terveystiede, jonka päämääränä on täydellisin mahdollinen terveys. Tavoite on saavuttaa tasapaino kehossa ja mielessä ja siten mahdollistaa pitkä ja onnellinen elämä.
Tasapaino on se, joka helposti järkkyy kiireisen elämäntyylimme ja moninaisen kuormituksen keskellä, ja juuri se on edellytys ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
Ayurvedassa määritellään jokaiselle ihmiselle yksilöllinen kehotyyppi, joka muodostuu doshien – VATA, PITTA ja KAPHA osuuksista kehomieli-kokonaisuudessa.

Ekokosmetologi Karoliina Käyhkö tekee Ayurvedahierontoja ja -kasvohoitoja. Ayurvediset hoidot ovat levinneet ympäri maailmaa. Ayurvedassa ihmistä ajatellaan kokonaisuutena, jossa kehon ja mielen tasapaino luo hyvinvointimme perustan. Hoidot ovat hemmottelevia ja syvärentouttavia, joissa pystyy hengähtämään rauhassa ja päästämään irti arjen kiireestä.
 

Kynttilän lempeässä valossa rentoutuu, ensin keho ja lopulta mieli.

 
Karoliinan Ayurvedahieronnoissa käytetään luomuöljyjä oman kehotyypin tai hoidon mukaisesti. Huolella valitut öljyt lämmitetään ennen iholle levittämistä. Hierontaotteet ovat keveitä, pitkiä ja rytmisiä liikkeitä. Taustalla soi ihana, hypnoottinen musiikki. Tämä Karoliinan hoitohuone Turussa, on kuin pieni pesä, irrallaan muusta maailmasta.

 

Miten jollakin voi olla niin taianomaiset kädet.

 
Karoliinan käsittelyssä aika ja paikka unohtuu, vaivun jonnekin, joten on vaikea kuvailla hoitoa ja sen kulkua.. olen kuin transsissa. Karoliina käsittelee minut päästä varpaisiin, koko keho saa ihanaa hierontaa, sivelyjä, paineluja.

Hoidon jälkeen heräilen hitaasti, saan nautittavaksi kupin ihanaa teetä ja koko loppupäivän olo on kevyt ja energinen. Seuraavan yön nukuin todella sikeää, syvää unta. (Ohjeeksi sain nauttia runsaasti vettä seuraavan vuorokauden ajan.)

Päätän hoidon säännöllisyydestä, haluan helliä ja kunnioittaa rakasta kehoani. Joten, seuraava aika on jo varattuna.


 

Oman aikasi pääset varaamaan tästä.

 

 

Temppelin Emäntä